Târgu-Mureş: Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, un eşec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, un eşec
Târgu-Mureş: Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, un eşec

Potrivit ministrului Sănătîţii, Ion Bazac, Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei a dat rezultate eronate şi a consumat resurse financiare importante, drept pentru care a fost stopat. Citeşte şi: „Urgenţele“ de la Spitalul Făgăraş s-ar putea închide din lipsă de fonduri!

Prezent vineri la Târgu-Mureş, ministrul Sănătăţii Ion Bazac a făcut referire la Programul Naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Potrivit acestuia pe acest program s-au aruncat banii degeaba. „S-au aruncat bani pentru Programul de evaluare a sănătăţii populaţiei. Până în 2008 CAS deconta analize gratuite entrut oricine, iar prin Programul naţional de evaluare se suprapunea acest set de analize, deci practic fiecare dintre noi am avut acest drept de două ori, prin contractul cadrul de asigurare a asistenţei medicale şi prin acest Program naţional de evealuare a stării de sănătate a populaţiei”, a spus ministrul.

Acesta a mai precizat că nici rezultatele programului nu ilustrează realitatea. „Aceste programe au dat rezultate invers faţă de cum e evoluţia stării de sănătate a populaţiei. Nu cred că în România s-a dublat numărul bolnavilor de diabet aşa cum rezultă din Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei”, a precizat Ion Bazac.

Dat fiind aceste constatări, ministrul a dispus stoparea programului. „N-am ezitat să stopez anumite programe care s-au derulat cu resurse importante dar a căror rezultate nu au fost cele aşteptate. E complicat să inventezi un program de evaluare a stării de sănătate a populaţiei şi să faci analize întregii populaţii în condiţiile în care nimeni din U.E. nu face acest lucru, iar în ţările europene acest lucru se face o dată la cinci ani”, a conchis ministrul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite