Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională axată pe spălare de bani şi evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

9 persoane sunt suspectate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT că au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în contul cărora, în mod ilegal, au fost viraţi aproximativ 2 milioane de euro, bani care au fost ridicaţi şi împărţiţi între membrii grupării.

În urmă cu două zile, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg.Mureş şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Târgu-Mureş, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Alba, S.C.C.O. Neamţ şi al Structurii de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Mureş, au prins în flagrant membrii unei grupări specializate în activităţi infracţionale din sfera marii criminalităţi economico-financiare, după ce au ridicat din sediul unei bănci o importantă sumă de bani, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astfel, cu ocazia flagrantului au fost identificaţi T.B., de 45 de ani, din Mediaş, V.R., de 59 de ani, din Tg. Neamţ, C.M., de 32 de ani, din Tg. Mureş, O.C., de 42 de ani, M.S., de 47 de ani, din comuna Găleşti, judeţul Mureş, F.S. de 27 de ani, din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, C.S., de 17 ani, din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, C.M., de 44 de ani, din Alba Iulia şi A.C., de 30 de ani, din Alba Iulia.
            

În urma cercetărilor efectuate  s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2011 şi până în prezent, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora au fost virate peste 12 milioane lei (aproximativ 3 milioane de euro), care proveneau din conturile bancare a 50 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş).    

Documentele justificative pe baza cărora au fost dispuse aceste operaţiuni bancare erau facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi de tip fantomă.

Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul.
Totodată, pentru probarea activităţii infracţionale, au fost executate 30 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente contabile şi bancare, medii de stocare şi alte mijloace materiale de probă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite