Procurorii DIICOT Târgu-Mureş pe urmele mafiei lemnului. Vezi aici ce au confiscat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv în acest dosar foto arhivă
Cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv în acest dosar foto arhivă

Acţiune de amploare a procurorilor DIICOT din Târgu-Mureş, care au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în exploatarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, precum şi evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciuni.

Luni dimineaţa au avut loc 17 percheziţii la domiciliile inculpaţilor, la sediul social a 3 societăţi comerciale şi la locul de muncă a unui număr de 11 inculpaţi, aflate pe raza judeţelor Harghita şi Mureş.

În dosar sunt cercetate un număr de 13 persoane implicate în constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi ilegale de exploatare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, precum şi activităţi infracţionale pe linie economică, în sensul evaziunii fiscale (în valoare aprox. de 6983248 RON), a spălării de bani (în valoare aprox. de 2.546178 RON) şi a înşelăciunilor (în valoare aprox. de 244.255 RON) , toate cu prejudicii deosebit de grave.

Alături de aceste acuze, persoanele respective sunt cercetate şi pentru infracţiuni de corupţie sau asimilate acestora (dare /luare de mită în valoare aprox. de 606.250 RON precum şi două autoturisme Mercedes SLK şi respectiv Toyota , cu valoare de catalog  însumată de 55.697 Euro).

Un număr de 11 persoane au fost aduse cu „mandat de aducere” la sediul DIICOT Târgu-Mureş unde au fost audiate. Faţă de un număr de 6 persoane afost pusă în mişcare acţiunea penală, fiind reţinute. Faţă de restul persoanelor a fost luată măsura preventivă a „Obligării de a nu părăsi ţara”.

Potrivit procurorilor din aceste persoane un număr de 5 inculpaţi îndeplineau funcţii de conducere sau de control în cadrul ocoalelor silvice din zona judeţelor  Harghita şi Mureş, precum şi în cadrul I.T.R.S.V. Braşov .

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, s-au ridicat sume importante de bani, în valută şi au fost indisponibilizate în vederea instituirii sechestrului asigurător un număr de 10 autoturisme (WV Tuareg, WV Golf, Mercedes Benz, etc.), un autobuz şi 5 utilaje pentru exploatarea lemnului, aparatură electronică, foarte multe medii de stocare a datelor informatice, un număr de 15 arme de vânătoare cu glonţ şi cu alice ( a căror deţinere legală este în curs de verificare), cantităţi impresionante de muniţie pentru arme de vânătoare, trofee de vânat. Pe lângă acestea au fost ridicate actele contabile de la mai multe societăţi cu obiectul de activitate în exploatarea şi prelucrarea lemnului.

Astăzi s-a formulat propunere de arestare preventivă faţă de un număr de 5 inculpaţi, propunere ce se va înainta Tribunalului Mureş.

La acţiunea coordoonată de D.I.I.C.OT. Serviciul Teritorial Tg. Mureş, au participat şi organele de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Harghita, Poliţia Mun. Topliţa jud. Harghita şi B.C.C.O Tg. Mureş, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „ Regele Ferdinand 1” din Sângeorgiu de Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite