Slujbele şi procesiunile de Sfânta Maria au atras sute de credincioşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de credincioşi, atât ortodocşi cât şi greco catolici au fost prezenţi astăzi la slujbele şi procesiunile oficiate atât în bisericile cât şi în mănăstirile din judeţ.

Sute de credincioşi greco catolici s-au adunat astăzi la Biserica din cartierul Tudor Vladimirescu, unde au luat parte la tradiţionala procesiune a Sfintei Maria. Astfel, după tradiţionala slujbă religioasă, credincioşii au înconjurat de trei ori biserica, având în fruntea procesiunii statuia Sfintei Fecioare.

E o tradiţie pentru noi să marcăm sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, mai ales că biserica noastră poartă acest hram. Toţi credincioşii prezenţi la slujbă am rugat-o pe Maica Domnului să ne aducă bucurie în suflet. Mulţi credincioşi au venit la Biserică şi s-au împărtăşit. Procesiunea care a urmat este simbolul călătoriei noatre spre cer. Astăzi ne-am bucurat cu toţii de această sărbătoare”, a spus preotul Ioan Fărcaş.

image

Click aici pentru galerie foto

Credincioşii s-au bucurat că pot participa la procesiune. „Sărbătorim prin prezenţa la biserică, dar şi prin dorinţa de a face bine altora, de a mai buni şi mai curaţi sufleteşte”, a precizat Daniel Bota, un credincios participnat la procesiune. Procesiunea a fost urmată de o agapă, în cadrul căreia credincioşii au mâncat o felie de cozonat ci au băut un pahar de vin împreună.

Credincioşii greco catolici au fost prezenţi în număr mare şi la mănăstirea din localitatea Chiheru de Jos, unde s-au putut închina la relicva Sfintei Rita, adusă tocmai din Italia.

Credincioşii ortodocşi au participat şi ei în număr mare la slujba religioasă, atât la bisericile cât şi la mănăstirile din judeţ. Astfel, credincioşii prezenţi la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie, din comuna Râciu, care are hramul Adormirea Maicii Domnului, au putut asista la sluja oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop Irineu.

Sute de credincioşi au fost prezenţi şi la Mănăstirea Recea, situată la 14 km de Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite