Prințul Charles se implică în promovarea turismului carpatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, prezent la Târgu-Mureș, a declarat astăzi că Guvernul elaborează o strategie împreună cu Casa Regală a Angliei, mai exact cu reprezentanţii Prinţului Charles, pentru promovarea turismului în Carpaţi.

Ministrul a declarat că în prezent se lucrează la o strategie pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi, în acest sens existând discuţii cu consilierul Prinţului Charles. ”Am avut o întâlnire cu consilierul Prinţului Charles, în care i-am mulțumit Prinţuluipentru efortul pe care l-a făcut şi pentru sprijinul permanent pe care l-a acordat Guvernului României. Trebuie să dezvoltăm turismul de nişă, în aşa fel încât să creăm locuri de muncă şi plusvaloare în economia naţională", a spus Hellvig.

Parteneriatul vizează  realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpaţilor, pe de o parte, iar pe de altă parte de iniţierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic până la promovarea unor regiuni turistice în zona rurală, de la asigurarea finanţării pe infrastructura de turism, infrastructură în interiorul regiunilor promovate. Scopul parteneriatului este acela de a asigura o dezvoltare a regiunilor.

În acest sens, o întâlnire personală între ministru și Prințul Charles este foarte probabilă, în această vară. "În luna iulie acesta va veni într-o vizită privată în România, fiind posibil să ne întâlnim. Colaborarea va exista în continuare şi cu fundaţia Prinţului Charles şi cu consilierul Prinţului Charles, care se află permanent în România şi colaborează cu autorităţile locale", a precizat ministrul.

Membrii familiei regale a Marii Britanii sunt obişnuiţi cu vizitele în Transilvania. Dacă prezenţa lui Charles pe tărâmuri mureşene, în special în zona Saschizului şi a Sighişoarei, au devenit tradiţionale, acestea având loc anual, Prinţul William şi Prinţesa Kate au vizitat micuţul sat braşovean cu ocazia lunii de miere, în mai anul trecut.

De altfel, Prinţul Charles nu s-a sfiit niciodată să mărturisească aprecierea pe care o poartă Transilvaniei. „Minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător,care lipseşte în Marea Britanie", a declarat prinţul Charles anul trecut, citat de Daily Mail.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite