Prințul Charles, de la Jubileu la Târgu-Mureș. Moștenitorul tronului Marii Britanii va ajunge în scurt timp la Saschiz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printul Charles se află într-o vizită privată în România
Printul Charles se află într-o vizită privată în România

Prințul Charles a ajuns în Târgu-Mureș, într-o vizită privată. Viitorul rege al Marii Britanii a aterizat pe Aeroportul Transilvania și a plecat în trombă către localitatea Saschiz, unde deține o proprietate.

Nici nu a ajuns bine la Târgu-Mureș, că prințul Charles a și plecat către Saschiz, unde moștenitorul tronului Marii Britanii deține o vilă. De altfel, prințul deține în total opt proprietăți în România, în județele Mureș, Brașov, Sibiu, Maramureș și Covasna, fiind îndrăgostit de modul de viață transilvan, pe care l-a lăudat ori de câte ori a avut posibilitatea, în presa din Albion.

În Transilvania este minunată această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător, care lipseşte în Marea Britanie", a declarat prinţul Charles anul trecut, citat de Daily Mail.

Colaborare cu Ministerul Turismului?

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat că Guvernul elaborează o strategie împreună cu Casa Regală a Angliei, mai exact cu reprezentanţii Prinţului Charles, pentru promovarea turismului în Carpaţi.

Am avut o întâlnire cu consilierul Prinţului Charles, în care i-am mulțumit Prinţului pentru efortul pe care l-a făcut şi pentru sprijinul permanent pe care l-a acordat Guvernului României. Trebuie să dezvoltăm turismul de nişă, în aşa fel încât să creăm locuri de muncă şi un plus de valoare în economia naţională", a spus Hellvig.

Parteneriatul vizează  realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpaţilor, pe de o parte, iar pe de altă parte pentru iniţierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic până la promovarea unor regiuni turistice în zona rurală, de la asigurarea finanţării pe infrastructura de turism, infrastructură în interiorul regiunilor promovate. Scopul parteneriatului este acela de a asigura o dezvoltare a regiunilor.

În acest sens, o întâlnire personală între ministru și Prințul Charles este foarte probabilă, în această vară. "În luna iulie acesta va veni într-o vizită privată în România, fiind posibil să ne întâlnim. Colaborarea va exista în continuare şi cu fundaţia Prinţului Charles şi cu consilierul Prinţului Charles, care se află permanent în România şi colaborează cu autorităţile locale", a precizat ministrul.

Membrii familiei regale a Marii Britanii sunt obişnuiţi cu vizitele în Transilvania. Dacă prezenţa lui Charles pe tărâmuri mureşene, în special în zona Saschizului şi a Sighişoarei, au devenit tradiţionale, acestea având loc anual, Prinţul William şi Prinţesa Kate au vizitat micuţul sat mureșean cu ocazia lunii de miere, în mai anul trecut.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite