Târgu-Mureşul scapă de cozile la ghişee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adevărul Transilvania 5 octombrie
Adevărul Transilvania 5 octombrie

La Târgu-Mureş, poştaşii încep mâine distribuirea datelor necesare accesării ghiseu.ro, site-ul unde se pot plăti online taxele şi impozitele locale, dar şi amenzile

În sfârşit, târgumureşenii intră în mileniul III în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor locale. Primăria de aici este prima din ţară, conform edilului Dorin Florea, în care acest sistem este folosit. Doar în sectoarele I şi VI din Bucureşti se pot plăti astfel taxele şi impozitele.

Accesând site-ul www.ghiseul.ro, mureşenii vor putea efectua plata impozitelor, taxelor şi amenzilor şi îşi vor putea verifica în permanenţă situaţia plăţilor, de oriunde s-ar afla. Mâine dimineaţă începe distribuţia datelor de utilizator şi a parolelor pe care fiecare din cei circa 60.000 de contribuabili din Târgu-Mureş le vor utiliza pentru a-şi plăti dările locale online.

Poştaşii vor înmâna plicuri cu aceste informaţii confidenţiale timp de trei zile, iar în cazul în care, din diverse motive, plicul nu poate fi predat contribuabilului, acesta va fi păstrat de Poşta Română până în data de 31 octombrie. În tot acest timp, persoanele care n-au fost găsite la domiciliu vor fi aşteptate la oficiul poştal din zona de reşedinţă, ca să îşi ridice plicul. „Este un lucru pe care mulţi îl aşteptau. Eu lucrez la birou de dimineaţa până seara, logodnica mea la fel, iar plata taxelor locale era o grijă în plus. Acum, în momentul în care ne vor intra banii de salariu pe card, vom intra pe site-ul respectiv şi ne vom plăti taxele şi câteva secunde. Afară se practică acest sistem de mulţi ani, era şi cazul ca şi România să adere la el", ne-a declarat Doru Iorga, reprezentant de vânzări la o firmă de recrutare de personal.

Citiţi în „Adevărul de Transilvania“ mai multe avantaje ale noului sistem de plată.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite