Polo-ul se întoarce la Târgu-Mureş după 25 de ani FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Târgu-Mureş se poate mândri cu primul bazin olimpic acoperit cu balon presostatic din ţară, unde mureşenii pot înota în voie la o temperatură constantă de 28 de grade Celsius. Investiţia se ridică la 950.000 de lei, asiguraţi din bugetul local al oraşului.

Bazinul olimpic acoperit cu balon presostatic din complexul de agrement "Weekend" are 50 de metri lungime, 25 de metri lăţime şi o adâncime a apei de 2 metri. Balonul care îl acoperă permite păstrarea temperaturii aerului din interior şi a apei la 28 de grade Celsius.

Balonul presostatic va permite mureşenilor să înoate în apă caldă timp de şapte luni pe an, având posibilitatea ca pe timp de vară să fie desfăcut, iar bazinul să fie descoperit.

image

Click pe poze pentru a vedea cum arată noul bazin acoperit

Costurile de achiziţie a balonului presostatic au fost de 700.000 de lei, la care se adaugă alte 250.000 de lei, folosiţi pentru aparatura de încălzire a apei.

Bazinul va fi deschis mureşenilor atât sportivi cât şi oameni simpli, zilnic între orele 8.00-22.00, o şeedinţă de înot având durata de două ore. Taxa de intrare pentru mureşenii dornici să înoate este de 9 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii.

Potrivit autorităţilor, bazinul este singurul de acest gen din ţară. "Este cel mai mare bazin olimpic acoperit din România, o investiţie pe care am promis-o sportivilor mureşeni de trei ani de zile. Bazinul exista, noi am achiziţionat doar balonul presostatic, iar astfel bazinul poate fi folosit şapte luni din an. Balonul presostatic are o garanţie de 20 de ani. Pe viitor ne gândim să extindem complexul cu încă un bazin cu apă sărată", a precizat Dorin Florea, primarul municipiului.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite