Primarul vrea încă un complex "Weekend"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă ideea construirii celui de-al doilea complex "Weekend" în cartierul Tudor Vladimirescu nu a fost votată de consilierii locali, primarul Dorin Florea visează deja la contrucţia unui al treilea complex de acest gen. "Weekend" III ar urma să fie amplasat în cartierul Rovinari.

Primarul a precizat astăzi că în planul Primăriei este inclusă construcţia unui al treilea complex "Weekend" în cartierul Rovinari. Noul complex ar urma să se întindă pe 2 km, însă Ministerul Mediului şi conducerea Apelor Române nu au avizat proiectul.

„Regret că n-am putut să mă înţeleg cu cei de la Apele Române şi cu ministrul, să fi dragat toată zona respectivă, pentru că avem aproape 2 km de luciu de apă care va fi destinat zonelor de agrement, plimbări cu bărci, cu iole, pentru că în preajmă este centrul olimpic, pe care îl vom lua de la Romgaz. Acum reuşeam un lucru extraordinar, să gândim ca această zonă să fie una de agrement extrem de interesantă. Există în planul Primăriei această posibilitate de a dezvolta încă un complex cum e „Weekend-ul”, dar centrat pe Parcul Municipal, cu condiţia ca cei de la Ministerul Mediului să ne dea terenul cailor de rasă”, a precizat Dorin Florea.

Dacă ar fi fost votat în Consiliu Local, complexul de Agrement "Weekend" II ar fi fost amplasat în zona cuprinsă între Calea Sighişoarei, Universitatea Dimitrie Cantemir şi Jandarmerie, pe o suprafaţă de 6 hectare.

Valoarea proiectului era de circa 12 milioane de euro, dar consilierii au considerat inoportună investiţia pe timp de criză. De asemenea, locatarii din zonă s-au opus proiectului, de teamă că liniştea le va fi serios perturbată. Proiectul a fost respins sistematic în Consiliu Local, dar edilii nu renunţă complet la idee. Ba mai mult, se gândesc deja la construcţia unui al treilea complex.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite