Primarul vrea un ghid de conduită pentru şoferii mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul se va deplasa la Washington
Primarul se va deplasa la Washington

Primarul muncipiului, Dorin Florea vrea să elaboreze un ghid de conduită în trafic pentru conducătorii auto mureşeni. 

Decizia edilului vine după observarea comportamentului şoferilor mureşeni, care potritiv acestuia, „claxonează ca descreieraţii” şi nu dau prioritate. „Pe lângă nişte norme seci pe care le prevede legea şi pe care e bine să le cunoască fiecare conducător auto, suplimentar, pentru cei din Târgu Mureş aş vrea să elaborez un ghid în zece puncte. Pe unii i-aş ruga şi voi încerca să le explicitez ce înseamnă gentileţea în circulaţie. Ce înseamnă să fii târgumureşean, un om elegant, un om gentil, care te bucuri că-l ajuţi şi pe celălalt în trafic. Să nu-l claxonezi, să nu-l iriţi, să nu faci concurs cu maşinile prin oraş. Să nu claxonezi aiurea în tramvai când te duci la Casa Căsătoriilor. Nu devine cu nimic căsnicia mai solidă dacă ăla claxonează ca descreieratul prin centru", a spus primarul.

Potrivit edilului, pentru început ghidul va conţine doar recomandări, dar nu este exclusă introducerea unor sancţiuni, în cazul în care prevederile acestuia nu vor fi respectate.

"Nu e plăcerea Primăriei să dea sancţiuni, nu mi-ar place să-i sancţionez. Mi-ar place să existe un ghid moral dacă vrem să trăim într-o societate civilizată. Dacă vrem să trăim într-un mod primar, dacă se vor întâmpla tot mai des aceste lucruri, probabil vom apela şi la măsuri coercitive. Nu-i normal să treci ca nebunul pe trecere de pietoni şi să avem atâţia morţi. Sunt nişte lecţii de conduită pe care cei de la şcoala de şoferi nu le aprofundează", a mai spus Florea.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite