Primarul comunei Band, acuzat de abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mircea Rus, acuzat de abuz în serviciu foto romanialibera.ro
Primarul Mircea Rus, acuzat de abuz în serviciu foto romanialibera.ro

Primarul comunei mureşene Band, cunoscutul cântăreţ Mircea Rusu este acuzat de abuz în serviciu, după ce în cursul anului 2009 ar fi încheiat patru contracte cu persoane juridice, fără respectarea procedurilor legale. Primarul Mircea Rus a fost obligat de Instanţă să nu părăsească localitatea Band timp de 29 de zile şi să nu-şi exercite funcţia.

Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus reţinerea preventivă pe timp de 24 de ore a inculpaţilor Mircea Rus, primarul comunei Band, Rus Adrian Valeriu, fost angajat (referent) al aceleiaşi primării şi Gabor Rupi, administrator al SC „Vultur Construct” SRL din Crăciuneşti. Această măsură a fost luată în urma investigaţiilor efectuate, dar şi a unor percheziţii făcute la data de 13.02.2012  la domiciliul inculpaţilor, la sediul primăriei şi la sediul societăţii respective. 

Potrivit ofiţerilor Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, inculpatulul Mircea Rus, în calitate de primar, ar fi încheiat – în cursul anului 2009 - patru contracte cu persoane juridice, fără respectarea procedurilor legale, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu, producând un prejudiciu de peste 300.000 lei. Rus Adrian Valeriu ar fi săvârşit acte de complicitate la fapta mai sus descrisă.

S-a mai reţinut faptul că inculpatul Gabor Rupi, prin modalitatea în care şi-a desfăşurat activităţile comerciale în relaţia cu Primăria comunei Band, ar fi săvârşit infracţiunea de evaziune fiscală.

Primarul Mircea Rus este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în forma agravată şi continuată, iar Rus Adrian Valeriu este cercetat pentru complicitate la această faptă.

Tribunalul Mureş a respins propunerea de arestare preventivă a celor trei inculpaţi, dispunând însă faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 29 de zile. De asemenea, în această perioadă, primarul Mircea Rus nu are dreptul să-şi exercite profesia.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a declarat recurs împotriva încheierii Instanţei, solicitând în continuare arestarea preventivă a celor trei inculpaţi. Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Mureş.

Activităţile de urmărire penală a celor trei inculpaţi au fost efectuate împreună cu ofiţeri de la  D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş şi I.P.J. Mureş – Serviciul de Investigare a Fraudelor.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite