Primarul Dorin Florea alertează inutil populaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Dorin Florea a precizat astăzi că oraşul ar putea rămâne fără apă
Primarul Dorin Florea a precizat astăzi că oraşul ar putea rămâne fără apă

Primarul Dorin Florea creează panică în rândul locuitorilor din oraş, pe care îi anunţă că s-ar putea să rămână fără apă potabilă, din cauza colmatării râului Mureş, dar şi a secetei, care a scăzut debitul apei. Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş linişteşte însă populaţia.


Primarul Dorin Florea se pricepe la tot, inclusiv la sistemul de gospodărire a apei din oraş. Edilul a precizat astăzi într-o conferinţă de presă că municipiul Târgu-Mureş este în pericol de a rămâne fără apă, din cauza "colmatării prizei în amonte de baraj" şi a secetei.

"Oraşul e în pericol să rămână fără apă pentru că colmatarea prizei în amonte de baraj niciodată n-a ajuns la cotele la care este acum. Mureşul n-a venit nici mare, pentru că ce făceau până acum domnii de la Apele Române: lăsau GAT-ul jos când venea o ploaie abundentă masiv şi spăla, mai ducea câte 2-3 de cm din nămol. Acuma neavând, nămolul a ajuns până sus.  Se exploatează în amonte în draci. Uitaţi-vă câte balastiere sunt pe Mureş.  Nu s-a ţinut cont că Mureşul este o mare unitate, care asigură apă la peste 300.000 de locuitori”, a declarat primarul Dorin Florea.

Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş îl contrazice însă pe edil şi liniştew populaţia. "Nu, în acest moment nu cred că sunt probleme. Înţeleg că a fost o conferinţă de presă, eu personal îl cunosc pe primarul Dorin Florea, apreciez grija dânsului, este firesc ca la un oraş de talia Târgu-Mureşului să existe temeri, însă din punctul meu de vedere doresc să liniştesc pe toată lumea”, a replicat Nicolae Bărbieru, director Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş.

Potrivit conducerii SGA,  Chiar dacă debitul râului Mureş va fi în continuare scăzut, populaţia şi spitalele sunt prioritare în ceea ce priveşte alimetarea cu apă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite