Primarul Dorin Florea se vrea stăpân pe Regiunea Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Dorin Florea a organizat o întâlnire cu primarii din judeţ pentru a le explica motivele pentru care Târgu-Mureşul  ar trebui să fie capitala regiunii Centru.

Primarul municipiului Târgu-Mureş a organizat joi  o dezbatere la care a invitat toţi primarii celor 102 comune mureşene, dar şi prefectul judeţului şi directorii instituţiilor deconcentrate. Subiectul dezbaterii a fost organizarea administrativ-teritorială a ţării şi implicit dorinţa primarului Dorin Florea ca judeţul Mureş să fie centrul viitoarei regiuni Centru, iar municipiul Târgu-Mureş să fie capaitala acesteia.

Discurs cu sala aproape goală

Chiar dacă invitaţia a fost lansată din timp edililor locali, doar câţiva au dat curs acesteia.  Atât primarul Dorin Florea cât şi prefectul Marius Paşcan i-au scuzat pe cei plecaţi în concediu, dar au precizat că mulţi n-au venit tocmai fiindcă partidul din care fac parte le-a interzis acest lucru.

„Mulţi primari au primit ordin politic să nu vină la această întâlnire. Dacă nu laşi primarii să participe la întâlnire înseamnă că nu ai încredere în ei.  Trebuie să lăsăm emoţionalul deoparte şi să privim lucrurile din punct de vedere economic. O alipire cu Harghita şi Covasna ne-ar fi situat pe locul 14 din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor. Noi trebuie să ne unim cu judeţe performante din punct de vedere economic şi e cazul să ne „batem” pentru ca Târgu-Mureşul să fie capitala acestei noi regiuni”, a spus prefectul Marius Paşcan. Aceaşi idee a subliniat-o şi primarul Dorin Florea a care le-a prezentat primarilor prezenţi câteva dintre atuurile municipiului Târgu-Mureş

Care ar fi aceste atuuri aflaţi mâine în Adevărul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite