Târgu-Mureş:Înjurături şi ameninţări în biroul Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Înjurături şi ameninţări în biroul Primăriei
Târgu-Mureş:Înjurături şi ameninţări în biroul Primăriei

Primarul municipiului, dr. Dorin Florea a agresat verbal un reporter al Realitatea TV. Scandalul a pornit de la dorinţa reporterului de a afla detalii despre o vizită a unei delegaţii a Primăriei în Turcia pe bani publici.

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea şi-a ieşit din fire vineri, 24 iulie chiar în biroul său în prezenţa unui reporter de la postul local al Realitatea TV. Limbajul licenţioş şi ameninţările pe care edilul i le-a adresat reporterului au fost suprinse de cameramanul postului TV şi date apoi publicităţii.


Reporterul Realitatea TV se adresase primarului cu rugămintea de a-i oferi o declaraţie cu privire la o deplasare a consilierului local Bakos Levente şi a altor doi angajaţi ai Primăriei municipiului în Turcia, pe bani publici. Iritat de curiozitatea jurnalistului, primarul a izbucnit folosind un limbaj licenţios.


Răspunsul primarului şi ameninţările adresate de acesta a şocat întreaga presă mureşană.  „Ca jurnalist şi cetăţean al Târgu-Mureşului îi cer primarului Dorin Florea să-şi ceară scuze public faţă de instituţia de presă şi jurnaliştii pe care i-a jignit. Asemenea comportamente nu pot fi tolerate într-o societate liberă, construită pe principiile democraţiei şi ale libertăţii presei”, ne-a declarat reporterul Realitatea TV implicat în incident.

Până la închiderea ediţiei, primarul municipiului Târgu-Mureş nu a putut fi contactat de redactorii Adevărul.

De la ce a pornit scandalul

Scandalul iscat a pornit de la vizita unei delegaţii din partea municipiului Târgu-Mureş în Guzelcamli, Turcia, vizită a cărei finanţare, consilierii locali sunt chemaţi să o aprobe din bugetul local în şedinţa de joi, 30 iulie. Delegaţia, din care făceau parte atât reprezentanţi ai Primăriei municipiului Târgu-Mureş, cât şi consilierul local Bakos Levente s-a făcut la invitaţia Primăriei din Guzelcamli în perioada 23-28 iulie la „Festivalul Sezonului”.


Conform expunerii de motive ce va fi joi în mapele consilierilor locali spre aprobare a finanţării, suma e argumentată prin “drepturile şi obligaţiile personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar reglementate de Hotărârea Guvernului nr.518/10 iulie 1995, modificată şi completată de H.G. nr. 436/30 aprilie 2002”.

Categoriile de diurne au fost stabilite în anexa la hotărâre, natura deplasării în cazul de faţă înscriindu-se la categoria I de deplasare, în cazul deplasării în Turcia (poziţia 150), diurna fiind de 38   USD/zi/persoană, cu un coeficient de 100%, pentru servicii de cazare şi masă neasigurate şi 19 USD/zi/persoană, cu un coeficient de 50% pentru servicii de cazare şi masă asigurate.

Astfel, au fost stabilite următoarele cheltuieli: diurnă 100%: 4 zile/4 persoane/Turcia – 4 x 4 x 38 USD = 608 USD; diurnă 50%: 2 zile/4 persoane/Turcia – 2 x 4 x 19 USD = 152 USD;   cazare – 2 nopţi x 4 persoane/Turcia (pe traseu dus/întors) – 2 x 4 x 140 USD = 1.120 USD; transport – 9.600 LEI (factura);  asigurare medicală – 4 x 29 = 116 LEI. În total a fost calculată ca necesară suma de: 1.880 USD + 9.716 lei, conform cursului valutar dat de BNR la data efectuării schimbului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite