Primăria a preluat terenurile Aeroclubului mureşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terenul urmează să fie utilizat pentru dezvoltarea unui parc tehnologic-industrial al oraşului. Cea mai probabilă destinaţie de mutare a Aeroclubului din Târgu-Mureş este poligonul militar din Ungheni.

În termen de 30 de zile, Aeroclubul „Eli Carofili” va fi mutat de pe strada Libertăţii. Primăria mai are de aşteptat doar „ok”-ul Guvernului în acest sens, astfel că a început deja pregătirea pentru construcţia viitorului parc tehnologic mult visat de Primărie. Încă din anul 2000, Municipalitatea a efectuat demersurile legale pentru transmiterea în patrimoniul oraşului a terenului şi construcţiilor aparţinând Aeroclubului Târgu-Mureş, situat pe strada Libertăţii.

Momentan, documentaţiile de transmitere a terenurilor respective se află pe rolul Ministerului Administraţiei şi Internelor, care ne-a solicitat actualizarea şi modificarea Hotărârii Consiliului Local cu numărul 212 pe 2001, pentru finalizarea procedurii de preluare a terenurilor actuale ale Aeroclubului. În cadrul protocolului de administrare a terenurilor respective, Consiliul Local va preda spre administrare către Aeroclub un teren având imobile cu aceleaşi caracteristici cu cele de pe strada Libertăţii, care să permită amenajarea şi certificarea unui aerodrom, precum şi operarea în siguranţă a aeronavelor civile. Noul aerodrom urmează să fie finalizat în următorii doi ani”, ne-a declarat secretarul municipiului, Maria Cioban.

Terenul care va fi oferit în administrarea Aeroclubului şi unde va fi construit noul aerodrom mureşean este situat în Ungheni, deci în imediata apropiere a oraşului nostru, în zona actualului poligon militar. Există, însă şi posibilitatea ca noul aerodrom să fie construit pe terenul batalului de la Azomureş, dar decizia finală va fi luată după oficializarea acceptului din partea Guvernului României. În ceea ce priveşte costurile pentru construcţia noului aerodrom, respectiv a parcului tehnologic, Municipalitatea va realiza un studiu în acest sens în perioada imediat următoare.

Ce preia Municipalitatea mai exact

Primăria va administra un teren cu o suprafaţă totală de 96 de hectare, care include, între altele, spaţiul pentru birouri, sediul paraşutiştilor mureşeni, depozitul de carburanţi, hangarul de avioane şi clădirea şcolii. Construcţiile situate pe terenul Aeroclubului sunt realizate din beton armat, cărămidă sau din structură metalică şi încă nu s-a luat o decizie concretă referitoare la destinul acestora.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite