Primăria declară război operatorilor de telecomunicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 16 august angajaţii primăriei vor demonta reţelele aeriene de telecomunicaţii amplasate ilegal pe stâlpii din oraş. Cablurile amplasate ilegal vor fi demontate, iar dacă proprietarii nu le vor revendica în decurs de o lună de zile, acestea vor ajunge la fier vechi.

Primăria Târgu-Mureş a demarat au amplu program de „curăţire” a domeniului public de reţelele aeriene de fibră optică sau curenţi slabi, montate ilegal. Astfel, toate societăţile comerciale care deţin sau administrează astfel de reţele au fost somate de municipalitate ca până marţi, 16 august să le demonteze.

În caz contrar, ele vor fi demontate de către angajaţii municipalităţii, în baza legii care prevede că orice construcţie executată fără autorizaţie pe domeniul public poate fi desfiinţată fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala contravenientului.

Start la demontări

Reprezentanţii primăriei au stabilit pentru  începutdouă tronsoane de pe care urmează să fie demontate cablurile amplasate ilegal. Astfel, din această săptămână va începe demontarea cablurilor de pe strada Gheorghe Doja, între numerele 108 şi 167 şi în apropiere de strada Rampei, dar şi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, strada 22 Decembrie, Piaţa Republicii şi strada Progresului.

Pe strada Gheorghe Doja, primăria vine cu o soluţie pentru operatorii de telecomunicaţii, punând la dispoziţie canalizaţia subterană realizată în zonă. Aici au fost montaţi 32 de stâlpi noi de iluminat, iar pe marginile laterale ale drumului au fost contruite canale subterane speciale, care pot fi folosite de operatorii de telecomunicaţii, ce doresc să intre în legalitate.

Continuăm lucrările de realizare a canalelor subterane în zonă şi sperăm să avansăm în lunile următoare către intersecţia cu strada 8 Martie până în zona Gării şi astfel să transformăm strada Gheorghe Doja într-un frumos bulevard”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior. Potrivit acestuia, în municipiul Târgu-Mureş nu se mai aprobă de şase ani de zile montarea de cabluri supraterane.

Cablurile nerevendicate, duse la fier vechi

 Potrivit reprezentanţilor primăriei, cablurile demontate şi nerevendicate  timp de o lună de către proprietari vor ajunge la societăţile care colectează fierul vechi. „În decursul lucrărilor de demontare, nu se va garanta integritatea cablurilor şi a aparatelor adiacente, care vor fi înapoiate proprietarului cu condiţia achitării contravalorii lucrărilor de demontare şi manipulare şi a restanţelor acumulate de acesta la plata taxelor, amenzilor sau impozitelor locale”, se mai arată în somaţia primăriei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite