Primăria cheltuie peste 3 milioane de lei pentru promovarea instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul oraşului pe anul 2012 a fost votat joi seara în şedinţa de Consiliu Local. Nu toţi consilierii au fost însă mulţumiţi de modul în care se vor cheltui aceşti bani. Unele cheltuieli, cum ar fi cele de promovare a primăriei, de susţinere a sportului sau de construcţie a unor fântâni arteziene au fost discutate intens în şedinţă.


Bugetul oraşului pe anul 2012 este de 601.794.723 de lei. Din aceşti bani, Primăria a aprevăzut cheltuirea sumei de 3.277.540 pentru promovarea imaginii oraşului. Astfel, 100.000 de lei se vor aloca pentru pliante turistice, broşuri  şi filme de prezentare a oraşului, dar ş pentru editarea unui volum de prezentare a municipiului, în limbile română, engleză şi maghiară.

Alţi 100.000 de lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de şepci, tricouri, umbrele, pixuri şi brichete pentru promovarea Primăriei cu ocazia Zilei Femeii, a Copilului, Zilele Târgumureşene, Sărbătoarea Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti , Orăşelul Copiilor sau Revelion în stradă.

Alţii 100.000 de lei vor merge pentru realizarea unor broşuri şi filme de prezentare a Poliţiei Locale, Administraţia Pieţelor, Administraţia Creşelor, Admnistraţia Serelor, Cetatea Medievală sau Grădina Zoologică.

Pentru promovarea Primăriei în presă s-au prevăzut 420.000 de lei.Alţi 250.000 de lei s-au prevăzut pentru vizitele oficiale ale delegaţiilor mureşene în oraşele înfrăţite, iar alte 250.000 de lei s-au prevăzut pentru vizitele delegaţiilor străine la Târgu-Mureş. De asemenea, bugetul prevede 200.000 de lei pentru filmarea evenimentelor organizate de Primărie.

Toţi aceşti bani alocaţi în an electoral pentru promovarea Primăriei i-a nemulţumit pe unii consilieri. Astfel, consilierul Peti Andras a cerut ca un milion de lei din aceşti bani să fie alocaţ cultelor religioase, alţi 800.000 de lei să fie alocaţi pentru învăţământ, 500.000 de lei pentru Teatrul Naţional şi 250.000 de lei pentru Filarmonică.

Hotărârea privind bugetul local ar putea fi atacată în Contencios Administrativ de către conducerea PSD, nemulţumită că votarea bugetului nu a fost precedată de o dezbatere publică, aşa cum prevede legea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite