Târgu-Mureş: Primăria aşteaptă oferte pentru a alege ce va cumpăra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Primăria aşteaptă oferte pentru a alege ce va cumpăra
Târgu-Mureş: Primăria aşteaptă oferte pentru a alege ce va cumpăra

Proiectul achiziţiei de apartamente a fost modificat a treia oară. Primăria va publica anunţuri în presă şi va selecta oferte, ANL-urile nu se vând.

Consiliul Local a decis în ultima şedinţă să mai amâne o lună decizia de a cumpăra apartamente, după ce în iulie Primăria vroia să achiziţioneze 200 de unităţi, iar apoi doar 94. Mai mult n-a fost încă stabilită o sumă prevăzută pentru achiziţii şi nici lansarea unui proiect imobiliar propriu. CL a decis să aprobe demararea procedurilor de negociere şi de analiză a ofertelor de pe piaţă, cu publicarea de anunţuri în presa locală şi naţională. Aceeaşi comisie stabilită în iulie pentru a rezolva această problemă, formată din Csegzi Sandor, Claudiu Maior, Ioana Roman, Bogdan Buda, Molnar Gabor şi Constantin Florea, dar fără David Csaba, va gestiona şi ofertele iar apoi va întocmi un nou raport care se va supune aprobării Consiliului Local.

Ce au studiat până acum

Pentru rezolvarea urgenţelor, şi anume a problemei persoanelor evacuate, s-a propus achiziţionarea de pe piaţa de locuinţe a unui număr de 94 de apartamente finisate şi care să asigure condiţiile necesare de confort locativ, cu condiţia ca plata acestora să se facă pe termen de 20 ani după expirarea unui termen de graţie de 2 ani. Aceste 94 de cazuri se compun din  46 de situaţii apărute în anul 2008, 22 în anul 2009, 6 în anul 2010 precum şi cele 20 de apartamente ce urmează a fi evacuate pe str. Cugir nr. 10.

Pentru celelalte situaţii aflate în domeniul social, s-a propus varianta construirii de către municipalitate a unor blocuri  de apartamente cu 1 sau 2 camere. Conform Direcţiei Economice a municipalităţii, un calcul estimativ al necesarului de locuinţe la ora actuală indică un număr de 781 de apartamente, din care 427 de apartamente cu 1 cameră şi 354 de apartamente cu 2 camere. Toate acestea ar acoperi necesarul pentru familiile evacuate în anii 2011 şi 2012 - respectiv 33 apartamente, pentru locuinţe sociale - 455 apartamente şi pentru locuinţe fond de stat – 293 apartamente.


Nu, pentru vânzare ANL

Proiectul de hotărâre privind vânzarea locuinţelor ANL către mureşenii ce au depus cereri n-a mai ajuns pe ordinea de zi a CL. “Sunt 200 astfel de cereri”, a spus consilierul Peti Andrei. “Am cerut o amânare. Le-am propus contracte pe viaţă şi dacă rămân, muncesc şi se dezvoltă în oraş şi copiii vor moşteni drepul de a avea locuinţă”, a replicat primarul Dorin Florea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite