Prima sondă eoliană din judeţ va fi amplasată la Luduş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea comercială Infraenco SRL din Câmpia Turzii a stabilit un protocol de colaborare cu Primăria localităţii Luduş în vederea montării unei turbine eoliene, scopul fiind acela de verificare a potenţialului energetic al zonei.

Societatea este parteneră şi reprezentantă zonală a Grupului Gamesa, din Spania, grup specializat în producerea turbinelor eoliene. Firma urmează să efectueze timp de un an un studiu tehnic (care va fi apoi încredinţat gratuit oraşului Luduş n.r.) din care să rezulte dacă forţa eoliană permite amplasarea turbinelor finale şi recomandări privind modul în care ar putea fi materializată investiţia.

Administraţia locală luduşeană a identificat locul de amplasare a turbinei eoliene (aproximativ 50 de metri pătraţi n.r.) în perimetrul cartierului Gheja, în apropierea râului Mureş, în zona numită Surmezău, astfel că lucrările de construcţie a sondei eoliene vor începe în zilele următoare.

Reprezentanţii firmei respective ne-au prezentat informaţii clare despre potenţialul zonei, calcule care arată că există posibilitatea construirii unui viitor parc eolian în Luduş. Contractul semnat între noi şi partea spaniolă a fost primit de societatea în cauză, urmând ca aceştia să trimită turbina şi toate materialele de construcţie şi să înceapă amplasarea turbinei în cel mai scurt timp, în zilele ce vin”, ne-a declarat Urcan Ionas Florin, primarul Luduşului. Acesta a precizat că după 6 luni se va cunoaşte clar potenţialul eolian al zonei, dar turbina va funcţiona timp de un an, conform contractului.

Luduşul poate deveni, astfel, primul oraş din judeţul nostru cu un parc energetic bazat pe forţa vântului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite