Prima galerie de artă românească modernă, la Palatul Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mica tătăroaică”  de Nicolae Tonitza
„Mica tătăroaică” de Nicolae Tonitza

Azi a avut loc inaugurarea unei noi galerii de artă la Palatul Culturii. Situată la etajul al III-lea, aripa dreaptă, a Palatului, galeria întruneşte tablouri celebre de Grigorescu (din seriile „Car cu Boi” sau „Fata cu Ulcior”), Tonitza, Aman, Luchian şi mulţi alţii, printre care şi artişti plastici ardeleni.

Evenimentul este de o mare importanţă pentru universul cultural mureşean, întrucât noua galerie de artă este prima din Târgu-Mureş care onorează
arta modernă românească.  În plus, va fi pentru prima dată când mureşenii amatori de artă plastică vor putea admira „la ei acasă” operele celor mai importanţi pictori români.   

Pentru a marca evenimentul, la inaugurarea expoziţiei va fi prezent şi cunoscutul violonist Florin Croitoru, care va susţine un scurt recital de vioară. Florin Croitoru este considerat a fi unul din marii artişti ai României moderne.  În 1994, şi-a facut debutul ca solist cu Filarmonica din Viena. Presa austriacă l-a aclamat, catalogându-l drept “solist fenomenal” cu o “tehnică perfectă”. 

El este, de asemenea, deţinătorul a 11 premii în diferite concursuri internaţionale de vioară, printre care şi premiul I la concursul internaţional de vioară “Fritz Kreisler” de la Viena, devenind astfel primul şi până astazi singurul violonist român distins cu acest premiu de prestigiu.

Accesul publicului la inaugurarea galeriei de artă este gratuit, astfel că organizatorii se aşteaptă la o afluenţă record de public amator de artă românească modernă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite