Pregătiri pentru spectacolul "Carmina Burana"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii mureşeni repetă pentru spectacolul "Carmina Burana"
Actorii mureşeni repetă pentru spectacolul "Carmina Burana"

"Carmina Burana", primul spectacol de teatru-dans din istoria Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Gigi Căciuleanu, va avea premiera vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare. Repetiţiile au intrat pe ultima sută de metri, iar cei aproximativ 40 de actori din distribuţie aşteaptă să urce pe scenă.

Cei aproximativ 40 de actori de la cele două trupe ale teatrului dar şi studenţii de la Universitatea de Arte distrbuiţi în spectacolul "Carmina Burana" aşteaptă cu nerăbdare să urce pe scenă. Repetiţiile sunt intense, iar conducerea teatrului speră ca spectacolul să fie bine apreciat de public şi de criticii de specialitate.

"Suntem în prag de premieră, mai avem încă două zile, sperăm să putem oferi spectatorilor, mai întâi din Târgu Mureş şi apoi pe o arie mai mare culturală, un spectacol cu adevărat deosebit, un spectacol eveniment şi cu siguranţă un spectacol foarte special, foarte nou pentru acest teatru şi care credem noi că încearcă să probeze posibilităţile şi să demonstreze potenţialul şi capacitatea acestui Teatru Naţional", a spus Alina Nelega, consultant artistic al Teatrului Naţional.

Potrivit directorului teatrului, Gasparik Attila, actorii au făcut un efort supraomenesc pentru a face faţă cerinţelor coregrafului Gigi Căciuleanu. "Eu cred că prin acest spectacol - şi chiar mi-e frică că vom arăta mult mai bine decât suntem în realitate. Din ceea ce am văzut eu la repetiţii nu-mi venea să cred că suntem chiar atât de buni", a spus Gasparik.

Spectacolul va avea premiera vineri, 17 februarie, în Sala Mare a Teatrului Naţional, dar se va juca şi sâmbătă de la aceaşi oră.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite