Prefectul Marius Paşcan atacă instigatorii mitingurilor de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Marius Paşcan a precizat într-o conferinţă de presă că protestele desfăşurate la Târgu-Mureş nu mai sunt manifestări spontane, iar în umbra acestora s-ar afla diverşi lideri politici. Prefectul le-a cerut acestora să aibă curajul să ceară autorizaţie pentru mitingurile respective.

Potrivit prefectului Marius Paşcan, cetăţenilor nu le este îngrădit dreptul la liberă opinie şi la exprimare, dar le-a cerut liderilor politici, pe care îi consideră organizatorii acestor proteste, să aibă curajul de a cere autorizaţie pentru aceste manifestări publice.

„Fac apel la reprezentanţii politici, participanţi activi la aceste manifestări, în special la cei ai USL să aibă curajul, demnitatea şi onoarea de a nu contribui la manifestări care nu respectă legea”
, a precizat Marius Paşcan, prefectul judeţului.

Totodată, prefectul a îndemnat mureşenii la calm, pentru ca situaţia să nu degenereze aşa cum s-a întâmplat în capitală.

„Eu cred că spiritul mureşenilor este altul, târgumureşenii sunt oameni emancipaţi, caracterizaţi de ceea ce înseamnă spiritul ardelenesc, aşezaţi în rosturile lor şi cred că nu mai dorim nici unii ca această imagine a Târgu-Mureşului care a avut de suferit în trecut să recidiveze, ca imagine negativă”
, a mai spus prefectul.

Potrivit estimărilor Jandarmeriei Mureş, la cele patru mitinguri de protest au participat peste 3.000 de persoane.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite