Târgu-Mureşul scapă de cozile la ghişee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul la coadă la ghişeele Primăriei va deveni istorie odată cu sistemul de plată online
Statul la coadă la ghişeele Primăriei va deveni istorie odată cu sistemul de plată online

Accesând site-ul www.ghiseul.ro, mureşenii vor putea efectua plata impozitelor, taxelor şi amenzilor cu autentificare şi îşi vor putea verifica în permanenţă situaţia plăţilor, de oriunde s-ar afla.

Mâine dimineaţă începe distribuţia userelor şi ale parolelor pe care fiecare din cei 60.159 de contribuabili din Târgu-Mureş le vor utiliza pentru a-şi plăti dările locale online. Poştaşii vor înmâna plicuri cu aceste informaţii confidenţiale timp de trei zile, iar în cazul în care, din diverse motive, plicul nu poate fi predat contribuabilului, acesta va fi păstrat de Poşta Română până în data de 31 octombrie. În tot acest timp, persoanele care n-au fost găsite la domiciliu de către poştaşi vor şi aşteptate la oficiul poştal din zona de reşedinţă, ca să îşi ridice plicul.

Este un lucru pe care mulţi îl aşteptau. Eu lucrez la birou de dimineaţa până seara, logodnica mea la fel, iar plata taxelor locale era o grijă în plus. Acum, în momentul în care ne vor intra banii de salariu pe card, vom intra pe site-ul respectiv şi ne vom plăti taxele şi câteva secunde. Afară se practică acest sistem de mulţi ani, era şi cazul ca şi România să adere la el”, ne-a declarat Doru Iorga, reprezentant de vânzări la o firmă de recrutare de personal.

Avantaje pentru „străini”

Pe lângă faptul că statul la coadă la ghişeele Primăriei va deveni istorie, reprezentanţii administraţiei locale sunt de părere că marii beneficiari ai acestui sistem de plată online vor fi mureşenii care lucrează în străinătate sau care sunt plecaţi în vacanţe în afara localităţii. „Este un mare câştig pentru cetăţenii oraşului nostru, fie că ei activeaza în Tîrgu-Mureş sau se află plecaţi la muncă în străinătate sau, pur şi simplu, în vacanţă. De exemplu, cei care se află la lucru în Spania, amână plata obligaţiilor până la momentul sosirii în ţară, expunându-se la majorări semnificative. Sau, în cazul cel mai bun, îşi roagă familia sau prietenii să se deplaseze la Administraţia financiară şi să stea la cozi interminabile. Acum, ei vor putea plăti taxele din fotoliul aflat în faţa televizorului, în timp ce urmăresc postul local din Valencia”, declară primarul Dorin Florea.

Plăţile online vor putea fi efectuate din această săptămână. Pe lângă pagina de web ghiseul.ro, plăţile vor putea fi efectuate şi de pe site-ul Primăriei, www.tirgu-mures.ro. Utilizatorii acestui sistem îşi vor putea schimba parolele în orice moment, pentru a fi siguri de securitatea propriilor credenţiale.

Ce este Ghiseul.ro

Ghiseul.ro este sistemul naţional de plăţi electronice cu cardul, pus la dispoziţie gratuit administraţiilor locale de către MCSI şi APERO (Ascociaţia Pentru Plăţi Electronice din România). Acest sistem va acoperi peste două millioane de contribuabili din Sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti, Braşov, Zalău, Piteşti, Giurgiu, Oradea, Cluj, Drobeta Turnu Severin şi Tîrgu–Mureş. În curs de înrolare se află primăriile din Brăila, Călărași, Galați, Sibiu, Slobozia, Suceava și Timișoara.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite