Sidonia Cerasela Rad, speranţa handbalului mureşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sidonia Rad
Sidonia Rad

Sidonia Rad este fiica preşedintelui clubului Mureşul Târgu-Mureş şi joacă handbal de la 14 ani. Prin multă muncă şi talent, Sidonia a scăpat de eticheta de „fata lu' tata" şi s-a afirmat ca o tânără speranţă a handbalului mureşean

Sidonia Cerasela Rad s-a născut în Târgu-Mureş. Într-o familie cu patru copii, Sidonia nu a avut o copilărie lungă."Fiind a doua fiică, a trebuit să am grijă şi de fraţii mei mai mici. Încă mă mai ocup de educarea lor", spune Sidonia.

De mică a făcut sport

În şcoală, Sidonia s-a dovedit a fi un copil cu multă energie. „Eram mai agresivă, mai băieţoasă, aşa că am încercat să fac mai mult sport", spune Sidonia. Aşa a început să facă atletism sub supravegherea marelui profesor Sas Adalbert. Totuşi atletismul nu o mulţumea. „Eu vroiam un sport cu minge. Am vrut să fac baschet însă am renunţat repede. Pe atunci am văzut un meci cu Oltchimul şi m-am îndrăgostit pe loc de handbal", povesteşte Sidonia. Intenţiile de a juca handbal au fost împărtăşite tatălui ei care de voie, de nevoie a trebuit să o înscrie la echipa LPS Târgu-Mureş. Câţiva ani mai târziu s-a transferat la Mureşul Târgu-Mureş, echipă înfiinţată de tatăl ei. „Tata avea o ehipă de fotbal pe care a vândut-o şi a format echipa la care joc şi astăzi", spune Sidonia.

Vrea să rămână la Târgu-Mureş

Deşi de câţiva ani buni a primit mai multe oferte de la mari cluburi din străinătate, Sidonia a amânat plecarea iar acum este mai mult decât hotărâtă să nu plece deloc. „Vreau să joc la Târgu-Mureş, să promovăm în prima ligă iar apoi eventual, să antrenez această echipă. Anul acesta nu am pierdut decât un singur meci şi avem şanse la calificare", spune Sidonia care şi-a promis că va promova cu actuala echipă. „Momentan suntem bine, ne-am găsit un oarecare echilibru şi sunt mulţumită şi de colegele mele. Suntem toate de aceeaşi vârstă şi putem face performanţă împreună" mai spune Sidonia.

Profil:

Data naşterii: 23 feb. 1989 Tg. Mureş

Stare civilă: necăsătorită

Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Cluj-Napoca

Ce-i place: Îmi place mult muzica şi ascult cu plăcere aproape orice gen în afară de rock. Îmi place să desenez în creion, îmi place să cânt la pian. Îmi place muntele şi drumeţiile pe munte. Îmi plac filmele în special comediile romantice. Îmi place seria American Pie

Ce nu-i place: Nu-mi plac oamenii falşi. Nu-mi plac cluburile şi nu-mi place muzica rock. Nu-mi place înotul şi nu ştiu de ce, nu suport baschetul. Nu-mi place amatorismul şi nu prea suport frigul sau vremea ploioasă.

Întrebări şi răspunsuri:

Unde te vezi peste cinci ani?

Tot aici, tot la Târgu-Mureş, jucând în ligă. Vreau să fac performanţă dar vreau să fac performanţă la Târgu-Mureş. Nu vreau să plec deşi aş putea pleca mâine. Poate mai târziu şi doar dacă aş avea nevoie mare de bani. Doar aşa aş pleca din oraş

Te-a influenţat tatăl tău în alegerea ta pentu a face handbal?

Nu, chiar deloc. Singură am ales să joc handbal. El doar m-a susţinut. Toată lumea spune că tata m-a împins de la spate sau că m-a forţat să fac handbal dar nu e deloc aşa. Şi chiar vreau să înţeleagă toată lumea că îmi place handbalul necondiţionat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite