Portret- Mirabela Szabo dansează pentru victoriile lui BC Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirabela Szabo este majoreta echipei BC Mureş
Mirabela Szabo este majoreta echipei BC Mureş

Mureşeanca dansează de la vârsta de 5 ani, fiind membră a trupei de dans sportiv Baby Girls, cu numeroase concursuri şi premii la activ.

Mira, cum o numesc apropiaţii, este pasionată de dans de când se ştie. Avea numai 5 ani când părinţii ei au înscris-o la cursuri de balet, trasându-i astfel linia destinului. „Mi-a plăcut foarte mult la balet, era ceva inedit. Nu oricine făcea asta. După 8 ani, m-am înscris la cursurile de dans modern din cadrul Clubului Copiilor, moment în care s-a înfiinţat trupa de dans Baby Girls”, spune tânăra. La Club, Mira şi-a făcut noi prietene, trupa de dans devenind în scurt timp o a doua familie. Nu poate uita momentele petrecute alături de celelalte fete la concursuri şi premiile obţinute. „Suntem toate foarte bune prietene, iar acest lucru contează enorm. Se vede pe scenă că „funcţionăm” foarte bine. Am fost prezente la multe concursuri de dans, iar cele mai frumoase amintiri le am de la Arad, unde timp de patru ani am concurat la Ghiocelul de Argint, unde am obţinut de fiecare dată primul sau al doilea loc”, îşi aminteşte Mira. În paralel cu competiţiile de dans sportiv, Mirabela a colaborat cu Teatrul Scena, fiind dansatoare în spectacolele medievale produse de Liviu Pancu.

Majoretă la BC Mureş

Blondina dansează de patru ani la meciurile echipei de baschet a oraşului, BC Mureş. S-a ataşat foarte mult de echipă şi de public şi simte că rolul ei şi al celorlalte fete este determinant pentru atmosfera din Sala Sporturilor. „Mă simt bine când dansez, îmi place să fiu urmărită. Elimin energiile negative şi îmi dau seama că publicul apreciază felul în care îi susţinem pe băieţi la meciuri”, recunoaşte Mirabela.

Nu renunţă la dans

După atâţia ani în care dansul a devenit un mod de viaţă, mureşeanca ştie că acest lucru îi va influenţa restul existenţei. „Îmi place foarte mult ceea ce fac. Visez să îmi întemeiez o familie, să îmi clădesc o carieră, dar la dans nu voi renunţa orice-ar fi. E cel mai frumos lucru din viaţa mea”, declară Mirabela Szabo.

Profil

Născută

27 august 1989, la Târnăveni

Educaţie
Colegiul Naţional Alexandru Papiu Ilarian

Activitate
Studentă, majoretă, dansatoare

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place

„Îmi place să călătoresc şi să schiez. Ador muzica, indiferent de gen. Îmi plac foarte tare momentele pe care le petrec alături de prietenele mele şi nu-mi pasă de locul în care ieşim. Îmi plac filmele romantice”, spune Mira.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii ne punctuali. Nu-mi place când la meciurile lui BC Mureş galeriile adverse îşi fac de cap pe terenul nostru. Nu-mi place minciuna şi nu suport ipocrizia”, mărturiseşte fata.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai plăcut moment de când dansezi?


M.S.: Fără doar şi poate îmi voi aminti mereu cu plăcere de primul concurs la care am participat cu fetele de la Baby Girls, la Arad. Îmi amintesc că nu ştiam absolut nimic din ce aveam de făcut, din ce ne aştepta acolo, iar în final am câştigat prima poziţie. Ştiam că suntem cele mai bune, dar nu credeam că vom obţine locul întâi.

Ce performanţă îţi doreşti să obţină BC Mureş în acest sezon?

M.S.: Chiar dacă va fi foarte greu, mi-ar plăcea ca echipa să încheie sezonul în primele 3 echipe. Ar fi ceva senzaţional!


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite