Pompierii sighișoreni au fost cadorisiți la inițiativa Prințului Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospecialele Dennis Rapier au fost predate pompierilor sighișoreni
Autospecialele Dennis Rapier au fost predate pompierilor sighișoreni

Pompierii englezi au donat două autospeciale şi o unitate mobilă de interventie Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Mureș. Mașinile de intervenție vor fi utilizate de către pompierii sighișoreni.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a declarat că onaţiile pompierilor englezi vin ca urmare a iniţiativei Prințului Charles, un apropiat al autorităților locale din zona Sighișoarei, Saschizului și Făgărașului și un simpatizant declarat al modului de viață ardelean. Dealtfel, vizitele Prințului Charles în Transilvania au devenit o tradiție anuală, acesta deținând chiar mai multe case de vacanță în zonă.

Proiectul caritabil le aparține pompierilor din zona Shorpshire, care au întreprins o veritabilă campanie de colectare de fonduri, alături de soțiile lor, în urma căreia s-au strâns aproximativ 11.000 de lire sterline, bani necesari pentru a acoperi toate cheltuielile necesare unei donații atât de importante.

Pentru a putea folosi noile autospeciale cum se cuvine, 14 pompieri mureşeni vor începe un program de pregătire în compania colegilor din Marea Britanie. Acestea sunt înguste şi pot interveni fără probleme pe straduţele Cetății Sighişoarei. Acestea sunt modele "Dennis Rapier", fabricate în anul 2000, cu o capacitate de 1.800 de litri de apă, aflate în stare perfectă de funcţionare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite