Pompierii au scos la licitaţie 18.400 de borcane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recipientele s-au adunat în timp în unitatea militară, iar pompierii nu mai au unde să le depoziteze. Nimeni nu s-a înscris la licitaţia organizat astăzi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea" pentru vânzarea recipientelor.

Licitaţia pentru vânzarea borcanelor este deschisă atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice. Cu toate acestea, nici măcar o persoană nu şi-a arătat interesul pentru borcanele speciale ale pompierilor. Pentru că acestea, pentru cei încă neiniţiaţi în tainele borcanelor, acestea chiar sunt speciale. „Vorbim aici de o licitaţie de borcane, respectiv de bunuri materiale de resorturi hrană, care au rezultat în urma hrănirii militarilor în termen, începând din 1995 şi până în 2006", spune căpitan Nagy Sándor, ofiţer serviciu logistic din cadrul ISU „Horea" Mureş.

Licitaţia a început astăzi, la sediul unităţii ISU din Târgu-Mureş, strada Horea nr. 28, însă, nimeni nu s-a prezentat, nici măcar pe hârtie. Nicio problemă, însă, deoarece se va mai organiza o a doua etapă. Chiar şi o a treia etapă, în cazul în care borcanele nu se vând. „Sunt în jur de 18.400 de borcane, de diferite mărimi. Aceasta a fost prima fază a licitaţiei, conform Hotărârii de Guvern 81/2003. Aceste borcane au fost disponibilizate în cadrul unităţilor, dar nu au fost solicitate de nimeni şi s-a trecut la valorificarea lor prin licitaţie. Dacă nu se vând, vor fi propuse pentru casare. A doua etapă va fi peste 15 zile, iar dacă nici atunci nu se vând, urmează a treia etapă după încă 5 zile calendaristice. Trebuie spus că în a doua etapă, preţul borcanelor scade cu 20%, iar în a treia etapă cu 40%", explică Nagy Sándor. În prima etapă, bocanele au fost scoase la licitaţie cu preţuri cuprinse  între 0,20 lei şi 1,53 lei bucata.

Borcanele, o afacere 40 în 1

Cei care doresc să participe la licitaţie trebuie să ştie că un borcan nu vine niciodată singur. Procedura este simplă. O persoană se prezintă la licitaţie şi achită garanţia de participare, care nu se pierde, ci se scade din valoarea produselor cumpărate. „Achiţi garanţia de participare, care reprezintă 5% din valoarea totală a produselor cumpărate şi poţi să participi la licitaţia borcanelor. Este de notat faptul că nu poţi cumpăra un singur borcan, nu aşa merg lucrurile. De pildă, dacă alegi borcanele de 3 litri, atunci trebuie să cumperi toate borcanele care sunt de 3 litri", explică maior Damian Mihai, şef Şerviciu Logistic din cadrul ISU „Horea" Mureş. Altfel spus, este vorba de o afacere de 40 într-unul, dat fiind faptul că la licitaţie au fost scoase un număr de 40 de borcane de 3 litri.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite