A murit ca un erou, încercând să îşi salveze vecinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierul a murit la datorie (foto: arhivă)
Pompierul a murit la datorie (foto: arhivă)

Un bărbat din Eremitu a murit în timp ce ajuta la stingerea unui incendiu. Consătenii şi pompierii prezenţi la faţa locului i-au sărit imediat în ajutor, însă nu l-au mai putut salva. Moga Csaba, de 45 de ani, a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi doi copii.

Un incendiu izbucnit la o magazie a pus pe jar întreaga suflare din Eremitu. Dar cum o tragedie nu vine niciodată singură, localnicii au fost puşi al grea încercare când şi-au văzut unu dintre consăteni probuşit la pământ în timp ce se lupta cu flăcările.

Când focul au cuprins magazia, peste o sută de oameni, săteni şi pompoieri, s-au adunat să stingă incendiul. La un moment dat, una dintre maşinile de intervenţie risca să rămână fără apă, iar oamenii au început să o alimenteze cu găleţile. „Moga Csaba era pe maşină şi golea acele găleţi în rezervor, când deodată s-a prăbuşit. Am încercat să-l salvăm, dar era prea târziu“, ne-a declarat Hozó Jenő, viceprimarul din Eremitu, care a fost şi el azi-noapte la faţa locului.

Chiar dacă bărbatul nu era pompier, şi-a riscat viaţa pentru a-şi ajuta semenii. „Era un om extraordinar, tuturor ne va lipsi. Oricând era nevoie de el, era prezent la datorie pentru bunul mers al satului nostru “, a mai spus Hozó Jenő.

Tragedia este cu atât mai şocantă cu cât incendiul în urma căruia mureşeanul şi-a pierdut viaţa nici nu a fost foarte grav. „Acoperişul magaziei a ars pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Am trimis la faţa locului trei autospeciale, una de la Miercurea Nirajului, una de la Sovata, alături de cea de la departamentul de voluntari de la Eremitu. Sătenii ne-au ajutat să stingem incendiul, iar domnul care a murit era unul dintre ei. A fost un accident, o întâmplare nefericită“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Liviu Danciu.

Avea probleme de sănătate


Moartea subită a lui Moga Csaba i-a şocat pe toţi cei aflaţi azi-noapte la faţa locului. Trupul bărbatului a fost dus la Laboratrorul de Medicină legală, iar medicii de aici au stabilit că victima avea probleme cu inima, fiind bolnav de ateroscleroză. Din cauza emoţiilor puternice trăite în momentul incendiului, inima i-a cedat. În urma lui Moga Csaba arămas o familie îndurerată şi amintirea unui gest civic demn de unadevărat erou.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite