Poliţiştii mureşeni se implică într-o "şcoală altfel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii s-au implicat în programul "Şcoala altfel"
Poliţiştii s-au implicat în programul "Şcoala altfel"

În cadrul Programului ”Şcoala Altfel”, Poliţia Mureşeană s-a implicat activ în derularea unor „altfel” de activităţi la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ.

Astfel, înTtârgu-Mureş au fost organizate întâlniri cu elevii care au urmărit implementarea informaţiilor referitoare la prevenirea delincvenţei juvenile, siguranţa utilizării internetului şi siguranţa rutieră.

Cu această ocazie elevii au fost informaţi în sensul cunoaşterii şi conştientizării cauzelor, factorilor favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile (anturajul, consumul de alcool, substanţe etnobotanice etc), a consecinţelor legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social), diferitelor situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi a măsurilor de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situaţii de victimizare. De asemenea, aceştia au primit informaţii cu privire la  securitatea datelor personale si a intimităţii, în ceea ce priveşte navigarea pe internet, pentru a învăţa să evite capcanele la care sunt expuşi in fiecare zi.

Elevii au fost sfătuiţi cum să se comporte în calitatea lor de participanţi la trafic, atât ca pietoni cât şi ca şoferi sau viitori şoferi, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Poliţiştii au fost în mijlocul elevilor din diverse unităţi de învăţământ preşcolar (Grădiniţele „Dumbrava Minunată”, „Paradisul Copilăriei” şi „Piţigoi”), gimnazial (Gimnaziul „Liviu Rebreanu”, „Alexandru Ioan Cuza”) şi liceal (Grupurile Şcolare „Gheorghe Şincai”, „Avram Iancu” şi „Ion Vlasiu”).

Cu acest prilej, ofiţerii structurii de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  au avut ca invitat special psihologul Centrului de Prevenire şi Combatere a Violenţei în Familie, care le-a împărtăşit elevilor informaţii specifice referitoare la geneza violenţei şi la metodele de prevenire a acesteia. De asemenea, a fost invitată o persoană ex dependentă de alcool, care le-a împărtăşit elevilor circumstanţele în care a ajuns pradă acestui viciu, cum a influenţat alcoolul modul ei de viaţă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite