Poliţiştii mureşeni ne sfătuiesc să instalăm interfoane la intrările în blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de furturi din locuinţe s-ar putea reduce, spun poliţiştii mureşeni, dacă fiecare cetăţean ar manifesta mai multă atenţie faţă de locuinţa sa şi de comunitatea în care trăieşte. Campania „SIGURANŢA LOCUINŢEI DEPINDE ŞI DE TINE!” e menită să informeze comunitatea despre diverse aspecte legate de acest gen de criminalitate, cum ar fi modul de comitere al furturilor şi mai ales cum se pot evita acestea.

Un prim impediment împotriva infractorilor, o primă barieră de siguranţă ar reprezenta-o interfonul, evident, dacă acesta ar fi folosit în mod corespunzător.

"De câte ori nu deschidem chiar noi uşa la intrarea în bloc, fără să întrebăm sau să fim atenţi la răspunsul celui care sună la interfon? Atâta timp cât credem că nu ne afectează direct, nu ne gândim sau nu ne interesează că am putea permite accesul în bloc unui infractor", se arată într-un comunicat remis de IPJ Mureş.

Răufăcătorii folosesc diverse pretexte pentru a determina oamenii să le permită accesul prin intermediul interfonului: distribuire corespondenţă, distribuire de reclame, citire contoare, invocarea căutării cuiva etc.
La o privire mai atentă însă, cu puţină bunăvoinţă, aceste riscuri de a fi păcăliţi pot fi diminuate, aproape înlăturate.

Poştaşul sau persoanele care citesc contoare ori aduc facturi au de obicei cartelă sau este stabilită o persoană la care sună, de exemplu şeful de scară.

Problemele pot fi rezolvate cu uşurinţă chiar şi în ceea ce priveşte distribuirea materialelor de reclamă. Se poate evita deschiderea uşii oricărei persoane străine care ar putea invoca motivul distribuirii de pliante, prin amplasarea unei cutii pentru reclame la intrarea în bloc. 

Aşadar, nu uitaţi, nu vă lăsaţi păcăliţi:
•    permiteţi accesul în bloc doar persoanelor care vă caută pe dumneavoastră!
•    în cazul în care cineva intenţionează să intre odată cu dumneavoastră în bloc, puteţi întreba persoana respectivă pe cine caută!
Nu fiţi indiferenţi! Permiţând accesul în bloc oricui, s-ar putea să deveniţi şi dumneavoastră victimă!

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite