Târgu-Mureş: Policlinici reabilitatate pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Policlinici reabilitatate pe bani europeni
Târgu-Mureş: Policlinici reabilitatate pe bani europeni

Două ambulatorii de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean vor fi modernizate. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 10.000.000 de lei şi va fi finanţată din fonduri comunitare.

Ambulatoriul de specialitate  situat pe Bulevardul 1Decembrie 1918 nr. n24-26 şi Ambulatoriul de specialitate de pe strada Gheorghe Marinescu nr.1, ce aparţin Spitalului Clinic Judeţean Mureş, vor fi reabilitate din fonduri europene.

Proiect de aproximativ 10.000.000 de lei

Consiliul Judeţean Mureş a decis întocmirea şi aplicarea unui proiect pentru obţinerea finanţării prin intermediul Programului Operaţional Regional, iar dacă proiectul va fi aprobat, cele două ambulatorii de specialitate vor fi reabilitate şi modernizate la standardele Uniunii Europene. Valoarea totală a investiţiei, conform studiului de fezabilitate, este 9.972.483,63 lei, din care Consiliul Judeţean Mureş asigură o cofinanţare de 2%, adică 167.643,47  lei din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Servicii medicale la standarde europene

„Odată cu modernizarea şi dotarea Ambulatoriului cu aparatură de ultimă generaţie, se asigură o mai bună tratare a pacienţilor prin metode moderne şi prin realizarea unor investigaţii medicale cu o acurateţe mai mare în comparaţie cu momentul de faţă”, a precizat Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. Dacă  proiectul va fi aprobat şi se va obţine finanţarea, lucrările de modernizare şi reabilitare a celor două Ambulatorii de specialitate se vor finaliza în 18 luni.

Dotări noi

Pentru Ambulatoriul de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, sau Policlinica II, cum e cunoscută de mureşeni, se prevede construirea unui lift pentru persoanele cu dizabilităţi, realizarea unor noi cabinete de tratament, crearea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi, la parterul clădirii, realizarea unui trotuar de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi refacerea pardoselilor din cabinetele medicale şi din grupurile sanitare. Pentru Ambulatoriul din strada Gheorghe Marinescu nr 1 proiectul prevede crearea unor noi cabinete medicale de specialitate, realizarea de noi grupuri sanitare pentru pacienţi, dar şi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi reabilitarea termică a clădirii. Ambele Ambulatorii de specialitate vor fi dotate cu panouri solare pe acoperiş,  pentru obţinerea de energie neconvenţională şi reducerea costurilor cu utilităţile.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite