Podul de beton din localitatea Saeş va fi gata în luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrarea a fost finanţată de către Consiliul Judeţean Mureş
Lucrarea a fost finanţată de către Consiliul Judeţean Mureş

În perioada aprilie - iunie 2012 se va finaliza construirea podului de beton armat din localitatea Şaeş, comuna Apold. Podul vechi a fost construit din metal în 1899 şi datorită degradărilor nu asigura condiţiile minime de siguranţă.

Prin realizarea investiţiei va rezulta un pod nou, având o  singură deschidere, în lungime de 32,70 m şi lăţime de 9,8 metri, din care 7,8 metri parte carosabilă şi trotuare de un metru lăţime pe ambele părţi, cu parapeţi metalici de protecţie aferenţi, asigurând participanţilor la trafic siguranţă în exploatare.

Podul vechi a fost construit din metal în 1899 şi datorită degradărilor nu asigura condiţiile minime de siguranţă. Totodată, datorită dimensiunilor reduse ale părţii carosabile respectiv a trotuarelor, podul nu corespundea nici din punct de vedere tehnic, fiind necesară realizarea unui nou pod.
Podul este situat pe drumul judeţean DJ 106 şi leagă municipiul Sighişoara cu judeţul Sibiu. Realizarea investiţiei este de o importanţă majoră pentru locuitorii din zonă, dar nu numai, pentru că podul s-a aflat într-o stare avansată de degradare, iar drumul este supus zilnic, pe lângă traficul pietonal şi traficului greu.

Lucrarea a fost finanţată de către Consiliul Judeţean Mureş, valoarea ei conform documentaţiei tehnico-economice fiind de 2 619 996 lei. Proiectul tehnic pentru construirea unui pod nou din beton armat pe amplasamentul celui existent a fost finalizat, urmând ca lucrările de execuţie să fie începute cât mai curând.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite