Ploaia a făcut ravagii în Deda! Drumuri blocate, gospodării inundate şi animale moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

O rupere de nori a produs aseară inundaţii grave în localitatea mureşeană Deda. Drumurile au fost acoperite cu mâl, păşunile şi grădinile au fost inundate şi foarte multe păsări au murit înecate.

Localnicii din Deda au crezut că vine sfârşitul lumii, aseară, când au văzut ce furtună îi aştepta. În total, 50 de imobile, 200 de anexe şi aproximativ patru hectare de grădini şi livezi au fost distruse, iar 120 de păsări au fost înecate în urma ploii extrem de puternice. Totodată, mai multe drumuri au devenit impracticabile, inclusiv porţiuni de pe un drum european din apropiere, iar sistemul de canalizare din localitate a fost afectat de cantităţile masive de apă.

Pe lângă pompierii din Reghin şi Deda, la faţa locului au fost deplasaţi pompierii voluntari de la  Alunişşi Ruşii Munţi, care au ajutat la desfundarea curţilor inundate şi la îndepărtarea mâlului adus de viitură în întreaga localitate. Farmacia din localitate a fost inundată, la fel şi trei societăţi comerciale, iar terenul sintetic de mini-fotbal din curtea şcolii a fost distrus de apă. Drumul comunal a fost blocat din cauza mâlului, iar o parte din drumul E578 a devenit impracticabil. Ieri încă se lucra la eliberarea zonei şi la curăţarea străzilor, dar efectul ploii de marţi seară se va resimţi mult timp de-acum încolo”, ne-a declarat lt. Cristian Mureşan de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Horea.

În prezent, localnicii încă mai lucrează de zor pentru a-şi elibera curţile caselor de nămol, iar autorităţile locale încearcă să minimizeze pe cât posibil efectele dezastruoase ale furtunii asupra drumurilor din localitate.

Vom reveni cu detalii în ediţia tipărită a cotidianului Adevărul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite