Plângere penală împotriva lui Mircea Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Ligii Pro Europa a anunţat astăzi că, împreună cu alte organizaţii civice, va depune o plângere penală împotriva lui Mircea Munteanu, directorul de cabinet al prefectului Mureş, dacă Procuratura nu se va autosesize după mesajul nazist, postat de Munteanu pe Facebook.

Conducerea Ligii Pro Europa susţine că fapta lui Mircea Munteanu se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la cinci ani, conform unei Ordonanţe a Guvernului privind propagarea mesajelor naziste. Dacă Procuratura nu se va autosesiza, Liga Pro Europa va face o plângere penală împotriva directorului de cabinet al prefectului.

„În cazul în care nu vom vedea că Procuratura din judeţul Mureş se autosesizează în acest caz, organizaţii de drepturile omului suntem deja în discuţii pentru a forma o coaliţie, care va depune o plângere penală împotriva domnului Mircea Munteanu.   De asemenea, noi vom cere în scris primului ministru Emil Boc demiterea prefectului de Mureş”, a spus Smaranda Enache, preşedintele Ligii Pro Europa.

Mesajul postat de Mircea Munteanu pe reţeaua de socializare a ajuns şi în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discrimnării, iar directorul de cabinet al prefectului este aşteptat săptămâna viitoare la audieri.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite