Petreceţi un revelion de vis în cabanele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii cabanelor turistice din zona de munte a judeţului fac cu greu faţă solicitărilor venite din partea celor ce doresc să-şi petreacă noaptea dintre ani într-un peisaj mirific.

A devenit o tradiţie, în special în cazul tinerilor, să-şi petreacă noaptea dintre ani departe de casă, alături de prieteni, în cabanele din zona de munte a judeţului nostru. Localităţi precum Lunca Bradului, Deda Bistra, Răstoliţa, Gălăoaia sau Lăpuşna sunt cunoscute ca fiind destinaţiile preferate pentru câteva zile de dezmăţ într-un peisaj superb. Anul acesta, 31 decembrie va fi într-o vineri, ideal pentru începerea lui 2011 alături de cei dragi, într-un weekend de neuitat. Proprietarii cabanelor turistice se bucură de o creştere semnificativă a cererilor de închiriere. Majoritatea sunt închiriate încă din septembrie, dar norocoşii mai au posibilitatea de a găsi cabane disponibile pentru sfârşitul anului. „În general, din luna aprilie şi până la sfârşitul lui septembrie cabana e închiriată la fiecare sfârşit de săptămână. Fiind vorba de revelion, tariful este dublu faţă de restul anului. Astfel, cu 500 de euro, am închiriat cabana de vineri până duminică, inclusiv, unui grup de 20 de persoane. Cabana are 15 paturi, încălzire, plus spaţiu special amenajat pentru grătar şi, fiind o construcţie relativ mare, o dau numai grupurilor numeroase”, spune Matei Gârbov, proprietarul unei cabane din Deda Bistra.

În general, preţurile sunt uşor negociabile, în lei sau în euro, iar faptul că aceste imobile se închiriază grupurilor, face ca pentru o persoană costurile să fie relativ mici, de 100-200 de lei.

Mai sunt cabane disponibile

În general, sunt căutate cabane cu încălzire centrală, cât mai multe paturi şi o bucătărie dotată astfel încât să le permită petrecăreţilor să gătească bucatele pentru revelion, dar şi depozitatea mâncării pentru „seara cea mare”. Chiar dacă cererea este foarte mare, iar oferta limitată, mai pot fi găsite cabane disponibile spre închiriere.

Pentru perioada respectivă, costul închirierii e de 3.500 de lei, uşor negociabil. Cabana are trei dormitoare, cu 15 paturi, un living imens şi e o zonă superbă, cu un lac langă cabană, unde se poate patina. Încă nu am închiriat-o, aşa că aşteptăm oferte”, ne-a spus Andreea Poptămaş, administratoarea unei cabane în Lunca Bradului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite