Petiție online pentru susținerea profesorului mureșean acuzat de abuzuri sexuale și pornografie infantilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de elevi și foști elevi ai lui Sebastian-Ioan Laslo, profesor reținut de procurorii DIICOT și suspectat de rele tratamente aplicate minorilor, abuzuri sexuale și ponrografie infantilă, au decis să-și arate susținerea față de dascăl printr-o petiție online.

Se pare că profesorul era extrem de popular în rândul elevilor, el fiind organizatorul mai multor tabere și excursii. În plus, acorda note mari și era foarte apropiat de elevii săi, cu care petrecea timp chiar și în pauzele dintre ore.

Cu textul: ”Împreună să-l susținem pe profesorul Ioan Laslo

INCREDIBIL CE I SE POATE ÎNTÂMPLA UNUI DASCĂL DEDICAT

Haideți  să ne solidarizăm și să ne unim eforturile pentru a-l susținepe domnul profesor IOAN LASLO în teribila luptă dusă pentru a dejuca și demasca strategia celor care îi vor răul!
”, elevi și foști elevi ai Școlii Generale nr. 2 din Târgu-Mureș, la care Ioan Laslo preda istoria, au decis să atragă cât mai mulți susținători ai dascălului.

Petiția a fost introdusă pe site-ul petitieonline.com, fiind semnată de peste 30 de persoane.

Procurorii DIICOT au dispus reținerea lui Laslo Ioan-Sebastian, pentru fapte de abuz sexual, hărţuire sexuală, asupra unor minori, profitând de poziţia de dominare (control) asupra acestora, datorită faptului că le era profesor.

Se pare că pe anumiţi minori, prin forme de manipulare sau abuz psihologic, i-a dezbrăcat în pielea goală, i-a fotografiat sau filmat. ”Au fost identificate iniţial, două minore de 8 ani, care în vara anului 2011, cu ocazia unei tabere şcolare au fost constrânse să se dezbrace în pielea goală, iar învinuitul le-a făcut poze", se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Şeful DIICOT Mureş, Alin Lazăr, a declarat că sesizările în cazul profesorului de la Şcoala Generală nr. 2 din Târgu Mureş vizează fapte comise din 2011 şi până în prezent. "Ţinea poze cu minori de 10-11 ani, îi obliga să se dezbrace în tabere, inclusiv în sala de clasă", a spus Lazăr.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite