Târgu-Mureş:Portret/Hanos-Puskai Péter trăieşte în ritm de bas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Portret/Hanos-Puskai Péter trăieşte în ritm de bas
Târgu-Mureş:Portret/Hanos-Puskai Péter trăieşte în ritm de bas

Tânărul e membru al trupei Dreamers din 2007 şi nu şi-ar putea imagina un alt destin decât unul strâns legat de muzică.

Încă de mic, Péter se simţea atras de sunetele electronice. Când era în clasa I, a primit cadou o orgă, moment în care muzica a devenit o parte din viaţa lui. „Atunci am simţit pentru prima dată cât de mult îmi place muzica şi chiar dacă nu m-am ocupat într-un mod intens de ea, a fost mereu în sufletul meu. Între timp au apărut calculatoarele şi am petrecut ani întregi într-o lume electronică”, spune tânărul. În facultate, însă, el s-a reapucat de cântat şi nu a regretat pasul făcut.

„Mi-am cumpărat o chitară clasică, iar apoi una bas. Am înfiinţat formaţia Negative Feedback, cu care încă mai colaborez, iar în ultimul an de facultate am avut parte de primul recital, dedicat absolvenţilor. A fost primul moment în care am urcat pe scenă şi, chiar dacă nu a fost un moment de amploare, mi-a rămas în suflet, mai ales că am avut parte de feedback pozitiv. Toţi cei care m-au ascultat atunci m-au lăudat şi m-au încurajat să cânt în continuare”, recunoaşte băiatul.

„Visător” din 2007
Péter a fost cooptat în formaţia mureşeană Dreamers, în vara anului 2007. De atunci, spune el, a trecut prin majore transformări de stil muzical. „La început, cântam cu totul altceva, trupa avea alt stil. Oricum, este o senzaţie minunată când sunt pe scenă, greu de exprimat în cuvinte. Chiar dacă rolul meu e să susţin trupa, nefiind genul care să iasă în faţă, e formidabil să vezi cum fanii apreciază muzica ta şi răspund pozitiv. Se crează o relaţie între artist şi public, în timpul concertelor”, e de părere Péter.

Cea mai frumoasă amintire o are de la concertul de la Deva, din urmă cu câţiva ani, când a concertat în faţa unui public extrem de numeros, iar întreaga experienţă l-a marcat. În prezent, băiatul îşi doreşte o schimbare de stil muzical, o revenire la vechile obiceiuri. „Aş vrea să revenim în domeniul muzicii electronice, care este mai puţin conformist şi astfel să ne îndepărtăm de genul pop. Vreau să pătrundem muzical în teritorii mai interesante. Cred că fanii noştri vor aprecia acest lucru şi mai cred că vom câştiga o nouă categorie de simpatizanţi”, spune artistul.

Muzica e totul
Chiar dacă nu e genul care să îşi facă planuri, băiatul simte că muzica ocupă un loc mult prea important în viaţa lui pentru a putea face altceva. „Nu îmi fac planuri de viitor, aştept să văd ce îmi rezervă viaţa. Cert e doar faptul că dacă muzica nu ar exista, ar trebui inventată, deoarece este esenţială în viaţa noastră, a tuturor”, declară Hanos-Puskai Péter.

Profil

Născut
Satu Mare, 22 aprilie 1983

Activitate
Programator

Educaţie
Universitatea Sapientia

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place
„Îmi place să conduc, nu demult mi-am luat permisul şi sunt entuziasmat de senzaţiile din timpul şofatului. Îmi plac calculatoarele şi lucrez în IT special pentru că mă simt bine în preajma lor. Sunt optimist şi îmi plac oamenii optimişti ca mine”, recunoaşte Péter

Ce nu-i place
„Nu suport atitudinea negativă a oamenilor din jurul nostru, mai ales dacă aceasta e fără un motiv bine întemeiat. Cred că oamenii ar trebui să fie mai deschişi şi mai optimişti. Nu îmi plac oamenii care nu îşi respectă promisiunile”, spune băiatul.

Întrebări şi răspunsuri
Cum ţi-ai descrie publicul din concerete?
H.P.: Oamenii care vin la concertele noastre vor să asculte muzică prin intermediul căreia să se simtă cu adevărat bine. Îmi place să cred că de obicei reuşim, iar acest lucru e deosebit de important pentru mine.

Contează pentru tine partea financiară?
H.P.: Deocamdată nu fac muzică pentru a câştiga bani, ci din pasiune. Recunosc, însă, că m-aş bucura să ajung într-un stadiu în care să nu trebuiască să îmi câştig banii altundeva, sau făcând altceva decât muzică. E esenţial să îţi placă ceea ce faci pentru bani, oricare ar fi acel lucru.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite