Peste patru tone de deșeuri colectate la Peninsula!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peninsularii ecologiști au fost premiați
Peninsularii ecologiști au fost premiați

Festivalul Peninsula s-a aflat anul acesta nu doar sub semnul muzicii, dar și al ECOlogiei. Astfel, în perioada festivalului 23-26 august, peninsularii au colectat selectiv 4044 de kilograme de deşeuri, dintre care 2944 kilograme de plastic, 620 kilograme de hârtie-carton și 480 kilograme de metal. 

În cele patru zile de concerte şi atmosferă incendiară, cei aproximativ 75.000 de participanţi s-au distrat responsabil, folosind activ cele 14 de puncte de colectare selectivă puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu organizatorii festivalului.

Peste 5000 de peninsulari, premiați pentru că au colectat selectiv

Sub sloganul „Colectarea Selectivă Rullz”, Eco-Rom Ambalaje a provocat peninsularii la o serie de probe eco distractive. Astfel, pentru un metru de pahare adus participanții puteau închiria o bicicletă, pentru un metru și jumătate de pahare aceștia primeau un tricou realizat exclusiv din materiale reciclate, iar la 10 deșeuri de ambalaje aduse la cortul eco primeau șansa de a participa la roata reciclării unde puteau câștiga o brățară. În cele 4 zile de festival peninsularii au adus 150 de metri de pahare, astfel încât turnul realizat din acestea ar fi avut aproape dublu înălțimea Casei Poporului.

De la cortul eco nu a lipsit nici mascota colectării selective, care a susținut și încurajat participanții la probe și a informat trecătorii cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor de ambalaje.
 
Ne bucurăm că tinerii sunt tot mai deschiși activităților ce promovează un comportament responsabil față de mediu, cum este colectarea selectivă. Participanţii la cea de-a zecea ediţie a festivalului Peninsula ne-au confirmat încă o dată că tinerii înțeleg importanța majoră pe care o are pentru mediu gestul simplu de a a pune deşeurile de ambalaje din plastic şi metal în containerul galben sau deşeurile de hârtie-carton în cel albastru. Intenționam să ne implicăm și pe viitor în evenimente dragi lor pentru a-i încuraja să continue și să transforme gestul de a colecta selectiv într-un obicei” a declarat Lorita Constantinescu, Director Comunicare şi Relaţii Publice Eco-Rom Ambalaje.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite