Peste 900 de câini la cea mai importantă expoziţie canină din Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două zile, Cetatea Medievală va găzdui ediţia a şasea a expoziţiei Dracula Golden Trophy. Conform organizatorilor, aproximativ 6.000 de mureşeni sunt aşteptaţi să treacă pragul Cetăţii pe timpul expoziţiei canine.

Târgu-Mureşul va deveni, preţ de două zile, o adevărată Mecca pentru iubitorii de câini din ţară şi străinătate, cu ocazia celei de-a şasea ediţii a expoziţiei canine Dracula Golden Trophy. Astfel, sâmbătă şi duminică începând cu ora 10.00, vor defila în faţa juriului şi a spectatorilor peste 900 de câini din 200 de rase canine. Fiind una dintre cele mai renumite expoziţii de acest gen din Europa, Dracula Golden Trophy va reuni concurenţi de pe întregul Bătrân Continent, inclusiv din Scandinavia, Rusia, Ucraina, dar şi din Israel, Australia şi chiar Statele Unite ale Americii.

Asociaţia Chinologică Mureş organizează expoziţii canine încă din 1971, deci de 40 de ani. Istoria Dracula Golden Trophy începe în urmă cu şase ani, iar astăzi este de departe cea mai importantă manifestare chinologică din România. Ne bucurăm foarte mult pentru că am reuşit să ridicăm ştacheta de la an la an printr-o prezenţă internaţională tot mai mare”, ne-a declarat Lokodi Zsolt, preşedintele Asociaţiei Chinologice Mureş.

Câinii participanţi la eveniment vor fi evaluaţi de un juriu format din specialişti români, brazilieni, portughezi, maghiari şi scandinavi. Cei mai frumoţi câini vor fi premiaţi cu diplome de excelenţă, cupe şi produse de nutriţie sau îngrijire canină. Vor putea fi admirate cele mai frumoase exemplare de câini din rase precum Bulldog, Puli, Chow-Chow, Skye Terrier, Doberman, Snautzer şi multe altele, expoziţia din Cetate fiind perfectă pentru mureşenii care intenţionează să îşi cumpere un căţeluş, dar nu ştiu pentru ce rasă ar trebui să opteze.

Mii de localnici aşteptaţi la expoziţie

Organizatorii Dracula Golden Trophy estimează o cifră record de vizitatori la expoziţia din acest an. „Anul trecut ne-am bucurat de prezenţa a aproximativ trei mii de vizitatori în fiecare din cele două zile ale manifestării organizate de noi, iar în acest an ne aşteptăm ca această cifră să crească”, a completat Lokodi Zsolt. Pentru a facilita accesul copiilor la expoziţia, aceştia vor beneficia de gratuitate la intrarea în cetate, în timp ce adulţii vor plăti 15 lei pentru un bilet de intrare.

Adopţii de căţei, direct în Cetate

Cei care vor dori să se întoarcă acasă cu un nou prieten, o vor putea face chiar în Cetatea Medievală. Adăpostul de câini din Târgu-Mureş va avea un stand special amenajat în acest sens, unde vor fi aduşi căţeluşi spre adopţie, dar şi fotografii ale patrupedelor care aşteaptă un stăpân. În plus, vizitatorii expoziţiei vor putea dona bani sau mâncare pentru cele aproape 200 de patrupede găzduite în prezent de Adăpostul din cartierul Libertăţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite