Peste 50% dintre angajaţii Energomur vor rămâne fără slujbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energomur, care asigură apa caldă şi căldura în Târgu-Mureş, a anunţat că va disponibilitza 115 angajaţi, până la sfârşitul lunii.

În acest sens, reprezentanţii companiei au notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Reghina Fărcaş, directorului AJOFM Mureş, a declarat, pentru Mediafax, că notificarea prevede că disponibilizarea colectivă se va produce în această lună. „Am primit o notificare de la Energomur, că vor fi disponibilizate, începând din 22 februarie, 115 persoane. Se efectuează o concediere colectivă", a spus Fărcaş. Ea a mai precizat că, din totalul de aproape două sute de persoane angajate la Energomur, unele s-au transferat, altele îndeplinesc condiţiile de pensionare, iar în cazul a 115 s-a ajuns la soluţia disponibilizării colective.
„Pentru aceste persoane care sunt disponibilizate vom căuta să asigurăm servicii de preconcediere, care constau în informare şi consiliere privind locurile de muncă existente, de asemenea, cuprinderea în programe de formare profesională, le vom prezenta meseriile care sunt solicitate pe piaţa muncii, metode despre tehnici de căutare a unui loc de muncă şi informări cu privire la legislaţia în vigoare pe domeniul protecţiei sociale", a spus Fărcaş.
În 30 decembrie, conducerea Energomur a depus actele pentru intrarea în insolvenţă. Societatea înregistrează datorii către toţi furnizorii de utilităţi, dar şi pentru o linie de credit, din cauza încasărilor reduse şi a neplăţii unor subvenţii de la bugetul de stat. Anul trecut, o parte din sistemul de termoficare, din zonele neafectate de debranşări masive, a fost concesionată firmei ungare RFV, de către municipalitate.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite