Târgu-Mureş: Peste 24.000 de mureşeni vor fi vaccinaţi împotriva gripei sezoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Peste 24.000 de mureşeni vor fi vaccinaţi împotriva gripei sezoniere
Târgu-Mureş: Peste 24.000 de mureşeni vor fi vaccinaţi împotriva gripei sezoniere

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a demarat licitaţiile pentru achiziţionarea a peste 24.000 de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere.

Campania de vaccinare urma să înceapă pe 15 octombrie, dar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis achiziţionarea dozelor de vaccin în sistem descentralizat, adică fiecare DSP din ţară va primi o anumită sumă de bani pentru achiziţionarea acestuia prin licitaţie.

„Direcţia de Sănătate Publică Mureş a primit 247.000 de lei pentru achiziţionarea a peste 24.000 de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere. Vor fi vaccinaţi mureşenii peste 65 de ani, urmând ca dacă mai primim fonduri să continuăm vaccinarea şi a altor grupe de risc”, a precizat dr. Aurelia Cojan, director adjunct sănătate publică şi programe din cadrul DSP Mureş.

Virozele respiratorii în creştere

Aceasta a mai spus că până în momentul de faţă în judeţul Mureş nu s-a înregistrat nici un caz de gripă sezonieră. În schimb creşte numărul virozelor respiratorii. „Nu avem momentan nici un caz de gripă sezonieră confirmat, în schimb creşte numărul virozelor respiratorii, în fiecare săptămână fiind raportate peste 3.000 de cazuri noi în judeţ”, a precizat dr. Aurelia Cojan.

Măsuri împotriva gripei porcine

Datorită  numărului crescut de cazuri de infecţii cu virusul A/H1N1 la nivel naţional, Direcţia de Sănătate Publică a cerut reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean să monitorizeze atent cazurile de viroză respiratorie din şcolile din judeţ. „Am cerut Inspectoratului să ne anunţe în cazul în care numărul absenţelor elevilor din şcoli depăşeşte 10%, deoarece în aceste cazuri vom efectua investigaţii epidemiologice şi de laborator”, a spus dr. Aurelia Cojan.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite