Târgu-Mureş: Audierile martorilor în Dosarul Permiselor din Argeş continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Audierile martorilor în Dosarul Permiselor din Argeş continuă
Târgu-Mureş: Audierile martorilor în Dosarul Permiselor din Argeş continuă

Miercuri, 5 august va fi un nou termen în celebrul dosar al permiselor obţinute în mod fraudulos în Argeş, dosar care se află pe rol la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, anul trecut, trimiterea în judecată a 28 de persoane, din care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş.


Au fost trimişi în judecată ofiţeri şi subofiţeri de poliţie de la IPJ şi de la SPCRPCIV Argeş, funcţionari, directori de şcoli de şoferi, instructori auto, candidaţi şi intermediari, constituiţi într-un grup infracţional organizat. Ei au racolat persoane din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.


Judecata pe fond în dosarul permiselor din Argeş a început la Curtea de Apel Târgu Mureş în 15 ianuarie 2009, în cursul lunii mai reuşindu-se finalizarea audierii tuturor celor 28 de inculpaţi. Ulterior, Curtea de Apel a procedat la iniţierea confruntărilor şi a martorilor, proces ce se derulează şi în present.


Momentan sunt audiaţi, prin teleconferinţă, mai mulţi investigatori sub acoperire. La înfăţişarea din 31 iulie a fost audiat investigatorul sub acoperire Mihai Gherasim, care a relatat instanţei despre modul în care i-a fost facilitată obţinerea unui permis de conducere, de către inculpatul Eduard Constantin Dumitrescu.


Avocaţii apărării au atacat activitatea agenţilor sub acoperire, susţinând că indiferent de infracţiune, aceştia nu au voie să provoace cursul desfăşurării evenimentelor pe care le observă. El a arătat că CSM a înaintat Ministerului Justiţiei o cerere de modificare a Codului de Procedură penală şi a legilor care statuează activitatea agenţilor sub acoperire, în care să se prevadă expres sancţionarea acestora dacă provoacă săvârşirea de infracţiuni.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite