Pericol la coafor pentru femeile din Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea cosmeticelor expirate poate avea efecte dezastruoase asupra părului, inclusiv pierderea acestuia. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit ojă, oxidant şi vopsea de păr expirate în saloanele de coafură din Mureş.

Angajaţii saloanelor de cosmetică din judeţul Mureş utilizează de multe ori produse cosmetice al căror termen de valabilitate a expirat. Acest fapt pune în pericol sănătatea clientelor, care pot ajunge în situaţia de suferi de pe urma tratamentelor de înfrumuseţare. Comisarii de la Protecţia Consumatorului Mureş recomandă tuturor doamnelor care merg la coafor să verifice termenul de valabilitate al produselor cosmetice înainte de aplicarea acestora, fără ruşine, întrucât este în beneficiul lor să fie servite corespunzător pe banii lor.

„Vă daţi seama cât de periculos este pentru o doamnă să i se aplice pe păr sau pe piele produse cosmetice expirate, care pot avea efecte nedorite asupra acestora. De exemplu, vopseaua de păr expirată poate duce la căderea părului, fapt ce reprezintă nu doar o traumă fizică, ci şi una psihică pentru orice femeie. Nu este nici o ruşine ca înainte să le fie vopsit părul, doamnele să se uite pe cutiile de vopsea pentru a verifica termenul de valabilitate. Sunt banii şi sănătatea lor în joc”, ne-a declarat Lucia Odeta Puia, director coordonator adjunct la CJPC Mureş.

Amenzi usturătoare

Special ca să prevină incidentele în urma folosirii de produse cosmetice vechi, comisarii de la Protecţia Consumatorului Mureş au efectuat controale în aproape 30 de saloane de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică din întreg judeţul. La 80% dintre agenţii economici controlaţi au fost descoperite abateri grave.

„Am scos foarte multe produse din uz, în valoare de aproape 1.500 de lei şi am aplicat amenzi în valoare totală de 19.000 de lei. Am găsit ojă de unghii, oxidant de păr şi vopsea expirate, produse fără traducere în limba română, lipsa truselor de prim ajutor. Vom continua aceste controale şi în aceste zile, până când saloanele de cosmetică mureşene vor respecta legile în vigoare”, a completat Odeta Puia.

Aruncaţi cosmeticele vechi!

Chiar dacă nu toate cosmeticele au o dată a expirării, nu înseamnă că acestea pot fi folosite la infinit. E recomandat ca produsele cosmetice să fie înlocuite la fiecare trei luni. Un simplu mod de a verifica dacă acele produse mai pot fi folosite e studierea atentă a texturii şi mirosului acestora.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite