Peninsula a adus 60.000 de turişti la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesul din acest an al festivalului Tuborg Greenfest Peninsula, care s-a bucurat de participarea a 73.000 de iubitori ai muzicii din ţară şi străinătate, este considerat ca fiind o consolidare a festivalului ca atracţie turistică majoră în România.

Sondajul de opinie realizat la faţa locului de către organizatorii festivalului a relevat că 80% dintre participanţi au provenit din exteriorul judeţului Mureş. Având în vedere că Peninsula a atras 73.000 de vizitatori, reiese că aproape 59.000 de peninsulari nu au fost locuitori ai Mureşului. În plus, s-a putut observa o internaţionalizare a manifestării, confirmată de aceeaşi cercetare sociologică. Astfel, procentul participanţilor veniţi din afara graniţelor ţării a crescut la 7,8% (de la 4%, cât s-a înregistrat la ediţia precedentă a festivalului).

Regiunea din care facem parte a avut de câştigat din punct de vedere turistic datorită organizării festivalului. Judeţul Mureş s-a bucurat de o creştere cu 80% a numărului de turişti pe întreaga perioadă a Peninsulei. Aceştia vizitează muzeele din oraş sau merg la Sovata ori la Reghin, de exemplu. În acest mod, festivalul nostru oferă Mureşului un potenţial turistic tot mai mare”, a declarat directorul Tuborg Greenfest Peninsula, Bodor László.

Din acest motiv, organizatorii consideră că Peninsula poate deveni un punct de reper pentru agenţii turistice interne şi externe în planificarea unor excursii de mai multe zile în zona Transilvaniei. Majoritatea turiştilor, care s-au transformat pentru patru zile în peninsulari, au venit din Ungaria, Olanda, Germania, Serbia sau Rusia, dar şi din Japonia sau Suedia.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite