Târgu-Mureş: EXCLUSIVITATE/ Interviu cu membrii trupei Luna Amară la CokeLive Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: EXCLUSIVITATE/ Interviu cu membrii trupei Luna Amară la CokeLive Peninsula
Târgu-Mureş: EXCLUSIVITATE/ Interviu cu membrii trupei Luna Amară la CokeLive Peninsula

Noul album Luna Amară a stârnit reacţii la Coke Live Peninsula. Artiştii au venit cu un sound nou, mai soft, fără a fi însă placizi.  Doi dintre membrii trupei, Nick Fagadar şi Mihnea Blidariu, au povestit, în exclusivitate pentru “Adevărul”, despre traseul lor dar şi despre evoluţia sau involuţia societăţii româneşti. 

Concertul, care a avut loc aseară, a fost un adevărat succes, fiind primul concert de până acum, din cadrul festivalului la care publicul a umplut spaţiul din faţa scenei. Luna Amară şi-a lansat aseară noul album şi în cadrul Festivalului Coke Live Peninsula de la Târgu Mureş. “Don’t let your dreams fall asleep”, un album care conţine 11 piese, diferă ca sound faţă de albumele precedente, piesele fiind mai soft, uşor psihedelice. Publicul a fost surprins iar aplauzele care nu se mai opreau şi faptul că acesta a fost primul concert la care publicul a umplut spaţiul din faţa scenei, arată că albumul are succes. Trupa şi-a menţinut mesajul social care le-a adus numeroşi fani în ultimii ani.

Reporter: După “Asfalt” şi “Loc lipsă”, acesta este primul album cu nume în limba engleză. Aţi ales engleza pentru că vă gândiţi la o promovare internaţională?
Luna Amară: Nici vorbă. Pur şi simplu aşa am simţit. Asta este şi idea albumului: să ai îndrăzneală să simţi.

R.: Publicul vostru vă ştia mai duri, mai rebeli. În unele recenzii eraţi definiţi ca fiind “incomozi”. Liniştea din noul album i-a surprins pe fani?
L.A.: Pe toţi i-a surprins, pe unii negativ dar pe cei mai mulţi pozitiv. Noi nu ne-am schimbat, suntem aceiaşi, numai că am simţit nevoia să adăugăm mai mult acustic decât electric, mai multe trompete şi mai mult ritm. A nu se înţelege greşit. Nu este o colecţie de balade dulcegăroase. Ne-am păstrat atitudinea critică asupra societăţii doar că unii au fost surprinşi că urlăm mai puţin.

R.: Care a fost cea mai impresionantă reacţie pe care a stârnit-o acest album?
L.A.:  Matei Florian a povestit despre albumul acesta, în Dilema Veche, de parcă ar fi ştiut ce simţeam când am muncit la el. A înţeles sinceritatea, patima şi ardoarea noastră şi a văzut cum aceste stări au trecut printr-o maturizare spirituală.

R.: Ce a rămas constat de-a lungul anilor?
Mesajul. Tot ce facem noi este o formă de protest faţă de autismul social ce ne cuprinde. Piesa “Albastru” de exemplu critică o instituţie foarte importantă, Poliţia. Noi spunem ceea ce am mai spus şi până acum, că românii se află în pericolul de a nu mai avea opinii, chiar dacă au libertatea să le exprime. 

R.: Care credeţi că este sursa acestei alienări?
L.A.:Totul, trecerea prea rapidă, fără etape, de la cenzura comunistă la libertatea necontrolată. Urmează fuga după bani şi rutina care te trimite de la muncă direct în faţa televizorului. Televiziunea şi media în general, este de fapt adevăratul pericol, un guru care ne dă totul contrafăcut, de la senzaţii şi sentimente la gânduri şi chiar atitudini.

R.: Dar şi voi fugiţi din concert în concert iar banii sunt şi ei o motivaţie. Se poate trăi din muzică?
L.A.: Şi da şi nu. Anul acesta a fost dificil pentru întreaga piaţă muzicală. Patronii nu prea şi-au permis să cheme trupe iar festivalurile şi-au scurtat listele cu invitaţi. Cu toţii avem de suferit.

R.: Care este mesajul esenţial pentru fani, indiferent de modul în care vor suna piesele voastre?
L.A.: Îndrăzniţi să simţiţi!




Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite