Târgu-Mureş:Distracţie între concerte la CokeLive Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Distracţie între concerte la CokeLive Peninsula
Târgu-Mureş:Distracţie între concerte la CokeLive Peninsula

Peste 2.000 de vizitatori la ediţia din acest an a Civiliadei. Concursurile au fost principala atracţie a ONG-urilor participante anul acesta la CokeLive Peninsula.

Organizatorii celei de-a VII-a ediţii a CokeLive Peninsula le-au pregătit vizitatorilor o serie de programe menite să-i binedispună înaintea începerii concertelor pe cele patru scene din cadrul festivalului. Astfel, cei dornici de distracţie au putut vizita corturile celor 35 de ONG-uri înscrise în acest an la Civiliada.


2.000 de vizitatori la Civiliada


Potrivit organizatorilor, Civiliada s-a bucurat de un mare succes anul acesta. „Au fost peste 60 de organizaţii non guvernamentale care au dorit să participe anul acesta, dar am selectat doar 35. Acestea îşi prezintă programele în corturi special amenajate şi organizează diferite evenimente la care pot participa toţi vizitatorii festivalului. La ediţia din acest an Civiliada a avut peste 2.000 de vizitatori”, a precizat Gaspar Barna Szabolcs, coordonatorul Civiliada.


Unul dintre ONG-urile mureşene care participă an de an în cadrul Festivalului CokeLive Peninsula este Organizaţia studenţească AIESEC. „Anul acesta le-am pregătit peninsularilor numerose concursuri amuzante. Sâmbătă am organizat concursuri de glume cu Chuck Norris, bătaie cu baloane umplute cu apă, dar şi un concurs pentru cei veniţi cu cortul, numit „Pimp my Tent”. Astăzi vom organiza o acţiune numită „Global Village”, în care voluntarii AIESEC veniţi din străinătate la un stagiu de practică în România îşi vor prezenta tradiţiile şi obiceiurile. Participanţii vor putea gusta şi mâncărurile tradiţionale din ţările respective”, a spus Claudia Matei, reprezentant AIESEC.


Peninsularii îşi pot demonstra talentul artistic picânt becuri la standul Recolamp, singura organizaţie colectivă non-profit autorizată de Ministerul Mediului să colecteze deşeurile din sursele de lumină şi să asigure reciclarea lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Astfel, un bec ars se poate transforma într-o amintire frumoasă de la festival.


„Pe parcursul festoivalului peste 30 de vizitatori au pictat becuri arse la standul nostru. Astăzi vom premia cele mai interesante creaţii, oferindu-le DVD-uri şi seturi de grădinărit”, a precizat Raul Pop, director general Recolamp. Tot la standul ONG-ului, vizitatorii pot participa la un concurs de benzi desenate sau îşi pot face o poză la panoul cu Omuleţii Verzi.


Mesaje pentru Preşedinte


Standul organizaţiei Pro Democraţia a fost vizitat de peste 100 de tineri, care au avut ocazia să-i transmită un mesaj Preşedintelui României, Traian Băsescu. „Cele mai multe mesaje conţin salutări de la Peninsula, dar şi gânduri referitoare la viitoarele alegeri prezindeţiale”, a spus Mariana Ţânţărean, coordonator evenimente Pro Democraţia Club Braşov.

Pe lângă mesaje, tinerii au putut realiza caricaturi ale politicienilor români, premiate cu produse de papetărie. Peninsularii au primit şi educaţie sexuală din partea organizaţiei Pro Karma, a cărei voluntari le-au oferit tinerilor prezenţi la Civiliadă prezervative gratuite şi consiliere anti HIV/SIDA.


Sport la Peninsula
Peninsularii au avut ocazia să se amuze participând la diverse jocuri distractive. Astfel pentru cinci minute de summo au plătit 5 lei de persoană. Acelaşi tarif a fost şi pentru o căţărare pe peretele lipicios, pentru o partidă de box, de bowling uman şi de rodeo. Forbalul de masă uman costă tot 5 lei de persoană, iar o partidă durează 20 de minute.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite