Târgu Mureş: Căldura a golit Peninsula în prima zi oficială de festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Căldura a golit Peninsula în prima zi oficială de festival
Târgu Mureş: Căldura a golit Peninsula în prima zi oficială de festival

Trupe ca Vama, Sarmalele Reci şi DJ-ul Tiesto au învins lâncezeala şi au refăcut atmosfera de festival. În seara aceasta aceasta vor urca pe scenă nume ca Primal Scream şi Iris. Cel mai important eveniment al serii şi unul dintre capetele de afiş ale festivalului este concertul de la ora 23.00 a trupei Nine Inch Nails.

Temperaturile ridicate din cursul zilei de ieri i-a scos din corturi pe peninsulari şi i-a trimis în piscina oraşului, care se află alături de Coke Live Peninsula.

Tinerii au ieşit de la umbră sau din piscină doar după ora 17.00, când au început concertele. Astfel, Vama, Sarmalele Reci, Pavel Stratan, Tiesto şi alţi artişti cunoscuţi, au refăcut atmosfera de festival, mai ales că seria de concerte a început pe seară, când se lăsase răcoarea.

„Anul trecut a plouat prea mult, acum e prea cald. Important este să fie festival că dacă ne tot plângem uităm să ne distrăm”, a spus Mihai, un tânăr care vine la Peninsula de 4 ani.


Concerte simultan pe patru scene


Odată venită seara, chinul arşiţei a fost uitat iar miile de peninsulari se plimbau de la o scenă la alta ca să prindă cât mai mult din recitalurile ce se desfăşurau simultan.

Cei mai mulţi dintre ei nu s-au mai mişcat din faţa scenei principale, începând cu ora 22.00, când Tiesto a urcat pe scenă. Artistul, unul dintre cei mai celebri DJ-I din lume, a mixat beat-uri de trance până la miezul nopţii. Cultura de club şi-a găsit astfel locul la Peninsula, Tiesto fiind unul dintre capetele de afiş ale festivalului.


Liderul NIN l-a inventat pe Marylin Manson

Petrecea va continua în această seară cu recitalul trupei OCS, care va urca pe scenă la ora 18.00.. Urmează un concert foarte aşteptat susţinut de legendara trupă Iris. Britanicii de la Primal Scream, alte nume sonore din muzica rock, vor cânta pe scena principală de la ora 21.00.

Seara se va încheia magistral cu Nine Inch Nails care vor concerta începând cu ora 23.00. Liderul legendarei formaţii Nine Inch Nails, Trent Reznor susţine, într-un interviu acordat revistei “Sunete”, că până acum nu a ajuns în această parte a Europei din cauză că albumele lor nu erau pe piaţă sau pentru că nu au avut sprijin pentru organizarea turneului.


Reznor, fan Primal Scream

Înainte de concertul lor vor cânta, pe aceeaşi scenă, cei de la Primal Scream. Despre ei, Trent Reznor spune că este un mare fan. „Am devenit un fan când a apărut albumul XTRMNTR. Unele părţi mi se par briliante, deci sunt un mare fan Primal Scream”, a spus Trent în acelaşi interviu.

Nine Inch Nails sunt cei care au deschis un nou capitol al muzicii – rock-ul  industrial.

Reznor este şi cel care l-a inventat pe Marilyn Manson, fiindu-i producator şi compozitor după ce acesta a fost basist la NIN. Tot Reznor a fost acela care l-a inspirat pe legendarul Johnny Cash, care i-a prelucrat piesa „Hurt” şi a compus coloana sonoră pentru filmul „cult” Natural Born Killers.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite