Târgu-Mureş: Pelerinaj la Catedrala Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii mureşeni sunt aşteptaţi astăzi la Catedrala Mare pentru a se închina Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion, de la Mănăstirea Halmyris din judeţul Tulcea.

Cele două racle cu sfintele moaşte au ajuns în această dimineaţă la biserica din Ideciu, care a fost sfinţită în prezenţa IPS Andrei, iar de la ora 18.00 vor fi depuse în Catedrala Mare din Târgu-Mureş. 

Sfinţii Mucenici Epictet şi Astion au murit pentru Hristos la data de 8 iulie anul 290, pe teritoriul Dobrogei, iar moaştele lor au fost descoperite în vara anului 2001, în ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, de o echipa de arheologi, româno-americană condusă de dr. Mihail Zahariade şi sunt cele mai vechi moaşte descoperite pe teritoriul României.

Cripta unde au fost găsite moaştele lor se afla sub altarul bazilicii Episcopale a Halmyrisului, localitate antică situată între Murighiol şi Dunavăţ în judeţul Tulcea.

Pelerinajul va continua în localităţile Târnăveni şi Aiud, iar în seara zilei de 20 octombrie moaştele vor ajunge la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia unde vor rămânea până a doua zi, când sunt prăznuiţi Sfinţii Mărturisitori Ardeleni. Miercuri, 21 octombrie 2009, seara vor ajunge la Biserica Mare din Sebeş, iar joi 22 octombrie 2009 la Mănăstirea Râmeţ. Ultimul popas al pelerinajului va fi mănăstirea de la Sighişoara de unde pe data de 24 octombrie se vor întoarce la Mănăstirea de la Halmyris.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite