Pedepse de până la cinci ani de închisoare pentru fraudele electorale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii mureșeni se pregătesc de zor pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie. În aceste condiții, a fost lansată campania de informare „Tu decizi! Votează legal!”, având ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Deși ideea pe care se axează campania este aceea că mita şi votul ilegal înseamnă închisoare, obiectivele oficiale ale campaniei sunt responsabilizarea cetăţenilor, a formaţiunilor şi competitorilor electorali cu privire la exercitarea unui vot legal, neinfluenţat de mita electorală, indiferent de forma ei de manifestare. Campania se adresează tuturor mureșenilor cu drept de vot, respectiv tinerilor care împlinesc 18 ani şi care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul urban şi rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntarilor acestora, tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale.

Mureșenii trebuie să cunoască faptul că se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani fapta celui care promite, oferă sau dă bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite