Paza bună trece primejdia rea în şcolile mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Mureş vor fi păziţi mai cu spor
Elevii din Mureş vor fi păziţi mai cu spor

Paza în şcoli va fi înăsprită pentru a fi evitate cazuri precum cele din Craiova sau din Săcele, în urma cărora elevii au avut de suferit. Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, în colaborare cu IPJ Mureş, Primăria şi Prefectura au pus la cale o strategie de pază a şcolilor din judeţ.

În contextul înmulţirii cazurilor de violenţă în şcoli sau în preajma instituţiilor de învăţământ, reprezentanţi ai ISJ Mureş, alături de cei din Poliţie, Jandarmerie, Primărie şi Prefectură au decis să crească securizarea şcolilor mureşene, pentru evitarea unor situaţii precum cele din Craiova sau, mai nou, Săcele.

Astfel, între alte măsuri ce vor fi implementate, la începutul şi la sfârşitul activităţii şcolare vor fi prezenţi reprezentanţi ai forţelor de ordine, iar intrările în instituţiile de învăţământ vor fi monitorizate prin sisteme video. În fapt, s-a decis crearea unui parteneriat interinstituţional care să fie în beneficiul elevilor şi, deci, al procesului de educaţie.

Experienţa anterioară, analizată prin prisma rezultatelor înregistrate în activităţile derulate, a demonstrat faptul că siguranţa în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora presupune o conjugare constantă a eforturilor tuturor celor cu atribuţii sau preocupări în acest domeniu: părinţi, cadre didactice, autorităţi locale, poliţie, precum şi a altor factori sociali care pot contribui în mod concret la securizarea mediului şcolar. Cu toţi au fost de acord că această sarcină nu poate sta pe umerii unei singure instituţii, tocmai de aceea s-a marşat pe ideea unei colaborări interinstituţionale”, a declarat Livia Popa, purtătoare de cuvânt a IPJ Mureş.

Elevii vor fi supravegheaţi constant

În cazul în care elevii sunt bine controlaţi, incidentele sunt mult mai rare şi mai uşor de prevenit. De aceea, directorii şcolilor vor fi obligaţi să asigure controlul accesului în incinta unităţilor de învăţământ, în special pe timpul orelor de curs, dar şi să eficientizeze modul de supraveghere a activităţii elevilor în pauze, în special în curtea şcolii.

Tot direcţiunile vor fi responsabile cu întocmirea unor fişe de eveniment. În plus, Poliţia va trebui să fie sesizată de îndată în cazul unor evenimente, chiar dacă nu acestea sunt considerate grave, iar poliţiştii mureşeni vor deveni o prezenţă constantă în apropierea şcolilor, înainte şi după începerea programului şcolar.  Şi deoarece monitorizarea elevilor a fost considerată cheia spre rezolvarea problemelor de securitate în şcoli, reprezentanţii ISJ au decis ca în curând unităţile şcolare mureşene să fie supravegheate video, astfel încât accesul elevilor, cadrelor didactice şi vizitatorilor în incinta şcolii să fie controlat 100%.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite